Boodschappenlijstje:
200 g paddenstoelenmelange in plakjes
200 g kastanjechampignons in plakjes
2 el sojasaus zonder suiker
30 g amandelen, grof gehakt
zakje Rucola sla
1 tl sambal
1 teentje knoflook, geperst
2 eieren
100 g oude kaas, geraspt
handje verse peterselie, grof gehakt
30 g olijfolie
snufje zout en peper
1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
Hoge kom
Koekepan
Ovenschaal
Garde
Bereiding:
Verwarm de oven op 200ºC voor en vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paddestoelen en champignons met de sojasaus op middelhoog vuur. Zorg dat het vocht uit de paddestoelen is verdampt. Voeg na 8 tot 12 minuten de amandelen, de sambal en de knoflook toe.
Klop in een hoge kom de eieren los met de garde en voeg drie kwart van de oude kaas toe. Schap dan de paddenstoelenmix door het mengsel en mix het goed. Breng het geheel op smaak met een snufje zout en wat vers gemalen peper.
Giet het mengsel in de ingevette ovenschaal en plaats deze in het midden van de oven. Breng de temperatuur naar 180 graden. Bak de terrine in ca. 30 minuten gaar.
Strooi voor het serveren de rest van de oude kaas erover en vul de borden met een bedje Rucola. Giet hier een halve dessertlepel Lovitran® p.p. over en schep de terrine verdeeld over 4 borden.
Eet smakelijk
Geschikt voor 4 personen