Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Herfstige Paddenstoelenterrine

Herfstige Paddenstoelenterrine

    Boodschappenlijstje:

    200 g paddenstoelenmelange in plakjes
    200 g kastanjechampignons in plakjes
    2 el sojasaus zonder suiker
    30 g amandelen, grof gehakt
    zakje Rucola sla
    1 tl sambal
    1 teentje knoflook, geperst
    2 eieren
    100 g oude kaas, geraspt
    handje verse peterselie, grof gehakt
    30 g olijfolie
    snufje zout en peper
    1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.

    Verder nodig:

    Hoge kom
    Koekepan
    Ovenschaal
    Garde

    Bereiding:

    Verwarm de oven op 200ºC voor en vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie.

    Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paddestoelen en champignons met de sojasaus op middelhoog vuur. Zorg dat het vocht uit de paddestoelen is verdampt. Voeg na 8 tot 12 minuten de amandelen, de sambal en de knoflook toe.

    Klop in een hoge kom de eieren los met de garde en voeg drie kwart van de oude kaas toe. Schap dan de paddenstoelenmix door het mengsel en mix het goed. Breng het geheel op smaak met een snufje zout en wat vers gemalen peper.

    Giet het mengsel in de ingevette ovenschaal en plaats deze in het midden van de oven. Breng de temperatuur naar 180 graden. Bak de terrine in ca. 30 minuten gaar.

    Strooi voor het serveren de rest van de oude kaas erover en vul de borden met een bedje Rucola. Giet hier een halve dessertlepel Lovitran® p.p. over en schep de terrine verdeeld over 4 borden.

    Eet smakelijk

    Geschikt voor 4 personen