Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Herfstige stoof met aubergine

Herfstige stoof met aubergine

    Voor 4 personen

    Dit heb je nodig:

    • 500 gram rundergehakt
    • 1 grote aubergine, in blokjes gesneden
    • 1 ui, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
    • 2 theelepels tomatenpuree
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1/2 theelepel gemalen komijn
    • 1/2 theelepel gemalen koriander
    • Zout en peper naar smaak
    • 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p. vanaf 6 jaar en ouder
    • 500 ml groentebouillon
    • Verse peterselie, gehakt (optioneel, voor garnering)

    Zo maak je het:

    1. Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn, ongeveer 2-3 minuten.
    2. Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak het rul en bruin. Breek het gehakt met een lepel terwijl het kookt om klontjes te voorkomen.
    3. Voeg de aubergineblokjes toe aan het gehakt en bak ze 5-7 minuten mee tot ze zacht beginnen te worden.
    4. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, paprikapoeder, komijn en koriander toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en laat het 2-3 minuten sudderen.
    5. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
    6. Voeg de groentebouillon toe aan de stoofpan. Roer alles goed door en breng het aan de kook.
    7. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de stoofpot 20-25 minuten zachtjes sudderen tot de aubergine zacht is en de smaken goed zijn vermengd. Roer af en toe.
    8. Proef en voeg indien nodig meer zout en peper toe.
    9. Serveer de herfststoofpot warm en schenk een halve dessertlepel Lovitran® zuivere levertraan over de borden. Garneer de borden met verse peterselie indien gewenst. Je kunt er ook wat vers brood bij serveren om de heerlijke saus op te dippen.

    Geniet van deze smaakvolle herfststoofpot met de voordelen van Lovitran® zuivere levertraan!