Dit heb je nodig:
- 500 g hamlappen
- 2 uien
- 1 rode peper
- 1 groene peper
- 1 bosui
- 2 teentjes knoflook
- 1 bouillonblokje (runderbouillon)
- 4 el ketjap manis (Kikkoman, voor minste suiker)
- 2 el sojasaus (groene van Kikkoman, voor minste zout)
- ca. 200-250 ml water
- 2 tl djahé
- scheut olijfolie
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
- snijplank
- knoflookpers
- braad- of stoofpan
Zo maak je het:
- Snijd de hamlappen in klein blokjes. Snipper de uien en snijd de rode en groene peper over de lengte open. Verwijder de zaadlijsten en snijd ze dan in schuine stukken.
- Verhit een scheut olijfolie in de braadpan. Als het goed heet is, zet het vuur dan lager en bak de uien tot ze glazig zijn. Voeg het vlees toe en bak het lekker bruin aan.
- Voeg dan de uitgeperste teentjes knoflook toe, maar zorg dat ze niet te bruin worden.
- Voeg de djahé toe en schep het geheel goed door en schenk dan de ketjap en sojasaus erbij. Schenk daarbij ca. 200 ml. water en brokkel het bouillonblokje fijn.
- Voeg de gesneden pepers toe en roer het geheel nog een keer goed door. Doe de deksel op de pan en laat het zo’n 45 minuten stoven.
- Kijk geregeld of er nog wat water bij moet. De saus mag niet te waterig zijn, maar hoeft ook niet teveel ingekookt worden.
- Snijd de bosui in ringetjes. Als het gerecht klaar is, garneer je het met wat ringetjes bosui en schenk je per persoon een halve dessertlepel Lovitran® over het vleesgerecht.
- Lekker met vezelrijke rijst of bloemkoolrijst.
Voor 4 personen