Je hebt nodig:
- pot doperwtjes of doperwtjes uit de diepvries (450 g)
- blik biologische kikkererwten
- 3 aardappelen, geschild in blokjes gesneden
- 1 ui, gepeld, grof gesneden
- 1 courgette, grof gesneden
- 1 winterwortel, grof gesneden
- 1/2 pak parelgort of parel couscous
- 100 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
- gele curry pasta
- evt. salami worstje in plakjes, gehalveerd
- handje hennepzaadjes
- 1 el oregano (gedroogd of vers)
- handje verse basilicumblaadjes
- scheut olijfolie
- ca. 1 tot 1,5 l water
- peper en zout naar smaak
- 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon boven de 6 jaar
Verder nodig:
- staafmixer of blender
- soeppan
Zo maak je de soep:
- Snijd de groenten. Houd een paar duimdikke plakken winterwortel aan de kant.
- Verhit de olijfolie in een soeppan. Bak de ui glazig en voeg dan snel de aardappelen, courgette en overige winterwortel toe. Voeg de curry pasta toe en roer het goed door elkaar.
- Voeg 1 l water doe en doe de deksel op de pan. Laat dit ca. een half uur op laag vuur koken. Houd wat water bij de hand om toe te voegen.
- Voeg na een half uur de kikkererwten en doperwtjes toe. Kook het geheel nog een half uur door, terwijl je de soep even doorroert.
- Voeg zout, peper, hennepzaadjes en oregano naar smaak toe.
- Pureer de soep met een staafmixer of blender.
- Voeg nu de parelgort erbij, de overgebleven stukjes winterwortel, evt. de salami en laat de soep nog even 15 tot 20 minuten doorpruttelen op iets hoger vuur. Voeg evt. nog wat water toe als de soep te dik wordt.
- Verdeel wat geraspte Parmezaanse kaas over de soepkommen of borden voor het serveren. Schenk dan per persoon van 6 jaar en ouder 1/2 dessertlepel Lovitran® over de soep om de soep af te maken.
- Garneer de soep met wat verse basilicumblaadjes. Scheur de grote blaadjes kleiner en laat de aroma in de soep trekken.
Eet lekker!