Een Paasklassieker voor 2 personen
Dit heb je nodig:
- 100 g fijngemalen bloemkool
- 110 g geraspte mozzarella
- 50 g geraspte parmezaanse kaas
- 3 eieren, middelgroot
- 8 tot 10 groene asperges
- 1 el vers gesneden bieslook
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl azijn
- vers gemalen peper en zout
- scheutje olijfolie
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
- kom
- wafelijzer
- steelpannetje
- koekenpan
Zo maak je het:
- Meng de fijngemalen bloemkool, mozzarella, 2/3 van de geraspte Parmezaanse kaas, 2 eieren, 1 tl knoflookpoeder en 1 tl uienpoeder goed door elkaar.
- Verwarm het wafelijzer.
- Verdeel het beslag in 4 bolletjes. Druk de bolletjes in het wafelijzer en bak de wafels in 4 tot 6 minuten goudbruin.
- Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie.
- Roerbak de asperges tot ze gaar en goudbruin zijn.
- Zet een steelpannetje met water op het vuur en laat het koken. Zet het vuur wat lager, maar laat het water tegen de kook aan blijven.
- Tik voorzichtig een ei stuk en doe het in een schaaltje.
- Roer met een vork door de pan, zodat er een draaikolkje ontstaat. Doe er een eetlepel azijn bij en voeg een beetje keukenzout toe.
- Pak het schaaltje met ei en houd dit net boven het water. Laat het ei nu heel zachtjes in het water glijden en kook het 3 minuten. Het ei zal dan nog zacht zijn als je het straks open snijdt. Liever een harder ei? Kook dan het ei langer door en houd met een lepel het ei een beetje in vorm.
- Pocheer het andere ei zoals hierboven.
- Haal het ei uit de pan en spoel het met koud water af. Laat het uitlekken.
- Leg de asperges op een schaal en leg het gepocheerde ei er bovenop.
- Schenk een dessertlepel Lovitran® p.p. over de asperges en breng het verder op smaak met peper, zout en het restje parmezaanse kaas.