Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Kip Katsu met Bimi

Kip Katsu met Bimi

    Boodschappen:

    • 4 st kipfilet (4 filets van 125-150 gram)
    • 400 gr bimi
    • 3 bosuien
    • 300 gr basmatirijst
    • 1 ei
    • 2 el patentbloem
    • 140 gr panko
    • 500 ml kokosmelk
    • 4 el curry madras kruidenmix (bijvoorbeeld van Euroma)
    • Zout
    • Zonnebloem olie om in te bakken, ca 250ml
    • 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.

    Verder nodig:

    • koekenpan
    • wokpan
    • kookpan/rijstpan
    • 3 diepe borden
    • Keukenpapier
    • snijplank

    Zo maak je het:

    • Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
    • Leg de kipfilets op een schoon blad en dep ze droog met een stukje keukenpapier. Sla dan met de achterkant van de koekenpan de filets plat tot ca 1,5 cm. Bestrooi de filets met wat zout.
    • Meng de madras kruidenmix met ca. 6 eetlepels zonnebloemolie tot een papje. De bimi wok je intussen kort in de pan met 2 el zonnebloemolie. Voeg het madras papje toe en schap het papje goed door de bimi.
    • Schenk de kokosmelk erbij en laat het ca. 5 minuten zachtjes koken.
    • Maak in een 3 diepe borden de volgende ingrediënten klaar: een bord met wat bloem, een bord met manko en in het derde bord kluts je het ei en klopt dit los. Haal de kipfilets eerst door de bloem, schud het overtollige bloem af, daarna door het ei en daarna door de panko. De filets moeten overal goed in de panko zitten.
    • Verhit in een laagje zonnebloemolie in de koekenpan en zorg dat het goed heet wordt. Leg voorzichtig de kipfilets in de pan en bak ze in 3-4 minuten aan beide kanten lekker bruin.
    • Snijd de bosui in ringetjes.
    • Haal de kipfilets voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en leg ze elk op een bord.
    • Verdeel dan ook de rijst over de borden en de curry met de bimi. Snijd de kip katsu in plakjes en garneer de borden met de bosui .
    • Schenk over ieder bord een halve dessertlepel Lovitran® p.p..

    Eet smakelijk!

    voor 4 personen