Boodschappen:
- 1 ui
- 8 grote vleestomaten
- 1 winterpeen
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 bouillonblokjes (tuinkruiden)
- verse basilicum
- 1 tl oregano
- 2 tl Italiaanse kruiden (gedroogd of vers geknipt)
- 1,5 l water
- 2 el olijfolie
- peper en zout naar smaak
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
- soeppan
- blender of staafmixer
- snijplank
Zo maak je het:
- Schenk wat olijfolie in de soeppan en verhit deze.
- Snijd de ui in grove stukjes en bak ze in de olijfolie. Laat ze glazig worden, niet bruin. Zet het vuur laag
- Pers de knoflook uit of snijd ze in kleine stukjes. Laat ze meebakken, ook niet bruin worden.
- Snijd de tomaten in vieren en voeg ze toe in de pan. Laat ze sudderen
- Snijd de winterpeen in schijfjes en voeg ze toe in de pan.
- Maak het blikje tomatenpuree open en voeg dit toe aan het mengsel in de pan.
- Nu kun je 1,5 l. water toevoegen en 2 bouillonblokjes toevoegen.
- Voeg de Italiaanse kruiden toe en wat zout en peper naar smaak en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur lager na het koken en laat het geheel nog ca. 15 minuten doorpruttelen.
- Gebruik een staafmixer en pureer alle ingrediënten of voeg de inhoud van de pan toe aan de blender en laat het mooi glad pureren.
- Maak eventueel een lekkere borrelplank met stukjes brood, kruidenboter, olijfjes, stukjes droge worst, blokjes harde kaas, mini bolletjes mozzarella, mini augurkjes, tapenade, etc.
- Snijd wat verse basilicum en garneer de soep ermee.
- Schenk voor het serveren een halve dessertlepel Lovitran® p.p. per soepkom.
Eet smakelijk!
voor 4 personen