Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Klassieke tomatensoep

Klassieke tomatensoep

    Boodschappen:

    • 1 ui
    • 8 grote vleestomaten
    • 1 winterpeen
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 blikje tomatenpuree
    • 2 bouillonblokjes (tuinkruiden)
    • verse basilicum
    • 1 tl oregano
    • 2 tl Italiaanse kruiden (gedroogd of vers geknipt)
    • 1,5 l water
    • 2 el olijfolie
    • peper en zout naar smaak
    • 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.

    Verder nodig:

    • soeppan
    • blender of staafmixer
    • snijplank

    Zo maak je het:

    • Schenk wat olijfolie in de soeppan en verhit deze.
    • Snijd de ui in grove stukjes en bak ze in de olijfolie. Laat ze glazig worden, niet bruin. Zet het vuur laag
    • Pers de knoflook uit of snijd ze in kleine stukjes. Laat ze meebakken, ook niet bruin worden.
    • Snijd de tomaten in vieren en voeg ze toe in de pan. Laat ze sudderen
    • Snijd de winterpeen in schijfjes en voeg ze toe in de pan.
    • Maak het blikje tomatenpuree open en voeg dit toe aan het mengsel in de pan.
    • Nu kun je 1,5 l. water toevoegen en 2 bouillonblokjes toevoegen.
    • Voeg de Italiaanse kruiden toe en wat zout en peper naar smaak en breng het geheel aan de kook.
    • Zet het vuur lager na het koken en laat het geheel nog ca. 15 minuten doorpruttelen.
    • Gebruik een staafmixer en pureer alle ingrediënten of voeg de inhoud van de pan toe aan de blender en laat het mooi glad pureren.
    • Maak eventueel een lekkere borrelplank met stukjes brood, kruidenboter, olijfjes, stukjes droge worst, blokjes harde kaas, mini bolletjes mozzarella, mini augurkjes, tapenade, etc.
    • Snijd wat verse basilicum en garneer de soep ermee.
    • Schenk voor het serveren een halve dessertlepel Lovitran® p.p. per soepkom.

    Eet smakelijk!

    voor 4 personen