Boodschappen:
- 4 magere rundersaucijzen
- 4 pastinaken
- 1 middelgrote aardappel
- 1 ui
- 125 ml slagroom of griekse yoghurt
- verse peterselie
- 1 el kerriepoeder
- 1 tl kurkuma
- snufje gemalen komijnzaad
- 2 bouillonblokjes
- 1,5 l water
- olie, peper en zout
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
- soeppan
- blender of staafmixer
- snijplank
Zo maak je het:
- Schenk wat olijfolie in de soeppan en verhit deze.
- Snijd de saucijzen in plakjes en bak ze heel kort in de pan.
- Schil de pastinaken en snijd deze in stukjes.
- Hak de ui in stukjes en fruit de ui aan. Laat de ui niet bruin worden.
- Schil de aardappel en snijd deze in stukjes. Voeg dit ook toe aan de pan.
- voeg het kerriepoeder en de kurkuma toe. Laat nog even sudderen.
- Voeg het water toe aan de pan en voeg 2 bouillonblokjes toe.
- Roer goed door en breng het aan de kook.
- Als het kookt, zet het vuur dan laag en laat het ca. 15 minuten doorkoken.
- Pureer de soep met een staafmixer of met een blender.
- Voeg dan de room of de yoghurt toe en het komijnzaad. Roer het goed door.
- Breng de soep nog op smaak met zout en peper.
- Snijd wat peterselie en garneer de soep eventueel met wat peterselie.
- Schenk een halve dessertlepel Lovitran® p.p. per bord.
Eet smakelijk!
voor 4 personen