Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Kruidige kerriesoep

Kruidige kerriesoep

    Boodschappen:

    • 4 magere rundersaucijzen
    • 4 pastinaken
    • 1 middelgrote aardappel
    • 1 ui
    • 125 ml slagroom of griekse yoghurt
    • verse peterselie
    • 1 el kerriepoeder
    • 1 tl kurkuma
    • snufje gemalen komijnzaad
    • 2 bouillonblokjes
    • 1,5 l water
    • olie, peper en zout
    • 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.

    Verder nodig:

    • soeppan
    • blender of staafmixer
    • snijplank

    Zo maak je het:

    • Schenk wat olijfolie in de soeppan en verhit deze.
    • Snijd de saucijzen in plakjes en bak ze heel kort in de pan.
    • Schil de pastinaken en snijd deze in stukjes.
    • Hak de ui in stukjes en fruit de ui aan. Laat de ui niet bruin worden.
    • Schil de aardappel en snijd deze in stukjes. Voeg dit ook toe aan de pan.
    • voeg het kerriepoeder en de kurkuma toe. Laat nog even sudderen.
    • Voeg het water toe aan de pan en voeg 2 bouillonblokjes toe.
    • Roer goed door en breng het aan de kook.
    • Als het kookt, zet het vuur dan laag en laat het ca. 15 minuten doorkoken.
    • Pureer de soep met een staafmixer of met een blender.
    • Voeg dan de room of de yoghurt toe en het komijnzaad. Roer het goed door.
    • Breng de soep nog op smaak met zout en peper.
    • Snijd wat peterselie en garneer de soep eventueel met wat peterselie.
    • Schenk een halve dessertlepel Lovitran® p.p. per bord.

    Eet smakelijk!

    voor 4 personen