Boodschappen:
- 400 g kipdijfilet
- 1 pak volkoren wok mihoen
- 200 g broccoli
- 1 tl gedroogde chilipepers
- 1 ui (in halve ringen)
- 2 tenen knoflook
- 1 rode paprika
- 2 bosuien
- handje cashewnoten ongezouten
- 2 el sesam
- 2 el lichte sojasaus
- 1 tl donkere sojasaus
- 2 tl gember siroop
- 2 tl sesamolie
- ½ tl rijstazijn
- 1 el maizena
- olie, peper en zout
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
- koekenpan
- wokpan
- grote kom
- mengkom marinade
- knoflookpers
- snijplank
Zo maak je het:
- Bak de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Laat het goudbruin worden en schud ze dan in een kom.
- Snij de kipdijfilet in blokjes en doe deze ook in de kom.
- Maak een marinade met de sojasaus (licht en donker), pers 1 teen knoflook uit en voeg toe, gembersiroop, rijstazijn en 1 theelepel maizena.
- Schep de marinade door de blokjes kip en laag dit minimaal 30 minuten marineren.
- Snij de broccoli, laat de steeltjes er langer aan en kook de groenten beetgaar in water en een snufje zout.
- Verhit de sesamolie in de wokpan en voeg de blokjes kip toe. Houd de marinade achter. Als de kip gaar is, voeg je de marinade toe met de ui, paprika en de laatste teen knoflook. Voeg de broccoli toe en de gedroogde chilipepers.
- Wok de wolmie mee tot deze beetgaar is.
- Verdeel de kung pao chicken over 4 borden. Garneer het met wat bosui in ringetjes gesneden en een klein handje cashewnoten per bord.
- Schenk een halve dessertlepel Lovitran® p.p. over het bord.
Eet smakelijk!
voor 4 personen