Je hebt nodig:
- 80 g amandelmeel
- 20 g kokosmeel
- 75 g magere kwark
- snufje zout
- 1 tl bakpoeder/baking soda
- 1 tl kaneel
- 1 1/2 tl stevia poeder
- 2 eieren
- 1/2 tl rasp van een sinaasappelschil
- 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon
Dit heb je ook nodig:
- bakplaat
- bakpapier
- beslagkom
- mixer
- sauslepel of ijsbolletjestang
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix alle ingrediënten, behalve de Lovitran®, in een beslagkom op middelhoge stand.
Is het beslag te dun? Voeg dan nog wat amandelmeel toe. Is het beslag te dik? Voeg dan nog wat kwark toe. - Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier
- Maak bolletjes uit het beslag met een sauslepel of ijsbolletjestang en plaats deze op het bakpapier op de bakplaat. Houd voldoende afstand tussen de bolletjes.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de kwarkbolletjes goudbruin in ca. 30 minuten.
- Serveer de kwarkbolletjes met een halve dessertlepel Lovitran® Voeg evt. wat ongezoete slagroom of een lepeltje kwark toe als garnering.