Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Lasagna met kip en pesto

Lasagna met kip en pesto

    Boodschappen:

    • 400 gr. kipfilet
    • 1 bakje kant-en-klare pesto
    • 1 courgette
    • 1 pakje gezeefde tomaten
    • 1 teentje knoflook
    • 200 g mascarpone
    • 4 tomaten
    • 150 gr. geraspte jong belegen kaas of probeer eens Vegan kaas
    • 1 pakje lasagnevellen
    • 3 el olijfolie
    • 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.

    Verder nodig:

    • koekenpan
    • keukenrol
    • ovenschaal
    • knoflookpers
    • snijplank

    Zo maak je het:

    • Bak de kipfilets in 2 el olijfolie. Laat ze afkoelen en dep ze droog met wat keukenrol.
    • Snijdt de kip dan in blokjes laat ze marineren in de pesto (in een schaal, plastic bakje of diepe schaal.
    • Snijdt dan de courgette in plakjes en bak ze met een el olijfolie tot de groente beetgaar is. Voeg dan een geperst teentje knoflook toe en laat dit ca 2 min. meebakken.
    • Meng de tomaten in dunne partjes erdoor en breng het geheel op smaak met zout, peper.
    • Roer dan de mascarpone door de kip met pesto en voeg dit toe aan het groentemengsel.
    • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    • Vul de ovenschaal om en om met lasagnebladen en het kip-groentemengsel. De laatste laag is het kip-groentemengsel. Garneer dit met geraspte kaas. Probeer eens Vegan kaas.
    • Laat de lasagne in de oven garen gedurende 30 minuten.
    • Snijd de lasagne in stukken.
    • Schenk een halve dessertlepel Lovitran® p.p.over de lasagna en serveer het met een frisse salade

    Eet smakelijk!

    voor 4 personen