De hit op Tik Tok op dit moment … Voor 3 tot 4 porties
Je hebt nodig:
- 500 g mager rundergehakt
- zakje Italiaanse roerbakgroenten (250 g)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 500 g Passata (tomatensaus)
- 750 ml kippenbouiilon
- 200 g geraspte Parmezaanse kaas (of Mozzarella)
- 1 blikje tomatenpuree
- 125 ml kookroom
- 3 lasagnabladen
- 1 el oregano (gedroogd of vers)
- handje verse basilicum blaadjes in reepjes
- zout en peper naar smaak
- scheut olijfolie
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
- hapjespan
Zo maak je de lasagna soep:
- Fruit de ui in een brede hapjespan in wat olijfolie. Als de ui glazig is voeg je het gehakt, de Italiaanse roerbakgroenten en de uitgeperste knoflook toe.
- Kruid het mengsel met zout, peper en oregano.
- Als het gehakt goudbruin is, voeg dan de tomatenpuree toe. Roer het goed door. Voeg dan de passaat toe, de kippenbouillon en kookroom.Breng het geheel aan de kook.
- Als de soep kookt, zet het vuur lager. Breek de lasagnabladeren in kleine stukjes en voeg dit toe aan de soep. Kook het geheel zo’n 10 tot 12 minuten door. Blijf goed roeren.
- Als de lasagna stukjes zacht zijn, zet het vuur dan op z’n laagst. Voeg de vers gesneden basilicum blaadjes toe en de geraspte kaas. Roer het goed door en laat de kaas smelten. De pan kan dan van het vuur.
- Schenk een halve dessertlepel Lovitran® over de soepkom p.p. en serveer de soep met stukjes focaccia.
Vervang de Italiaanse roerbakgroenten ook eens door bv spinazie. Gebruik dan 250 ml minder kippenbouillon.
Eet smakelijk!