Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 200 gram gemengde lentegroenten (zoals spinazie, rucola, radijsjes, komkommer, en cherrytomaten)
- 100 gram gekookte quinoa
- 50 gram feta kaas, verkruimeld
- 1 avocado, in plakjes gesneden
- 2 eetlepels gehakte verse kruiden (zoals peterselie, dille, of munt)
- 2 eetlepels pompoenpitten
- Zout en peper naar smaak
Voor de dressing:
- 2 eetlepels Lovitran® zuivere levertraan
- 1 eetlepel verse citroensap
- 1 theelepel honing
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Zo maak je de lente salade:
- Begin met het bereiden van de dressing. Meng in een kleine kom Lovitran® zuivere levertraan, citroensap, honing, fijngehakte knoflook, olijfolie, zout en peper. Klop goed tot alles goed gemengd is. Zet opzij.
- Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking en laat het afkoelen.
- Was en snijd de lentegroenten naar wens. Meng de gemengde groenten in een grote kom.
- Voeg de gekookte en afgekoelde quinoa toe aan de groenten in de kom.
- Voeg de verkruimelde feta, plakjes avocado, gehakte kruiden en pompoenpitten toe aan de kom.
- Giet de voorbereide Lovitran® dressing over de salade en meng alles voorzichtig door elkaar.
- Breng de salade op smaak met zout en peper naar wens.
Serveer direct en geniet van deze verfrissende lentesalade met een voedzame boost van Lovitran® zuivere levertraan!