Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Marokkaanse linzensoep

Marokkaanse linzensoep

    Boodschappen:

    • 250 g gedroogde rode linzen
    • 4 grote winterpenen
    • 5 stengels bleekselderij
    • 4 pomodori tomaten
    • 2 tl ras el hanout
    • 1 tl komijn
    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • 1,5 l groentebouillon van 2 bouillonblokjes
    • 3 el olijfolie
    • handje verse korianderblaadjes
    • zout en peper naar smaak
    • 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.

    Verder nodig:

    • snijplank
    • soeppan
    • knoflookpers
    • sauslepel

    Zo maak je het:

    • Maak 1,5 l groentebouillon met 2 bouillonblokjes.
    • Was de linzen en kook ze in ruim water. Laat dit ca. 5 minuten koken. Giet ze af en houd ze apart.
    • Zet de soeppan op het vuur. Verhit 3 el olijfolie.
    • Snipper de ui in kleine stukjes. Fruit ze in de olijfolie, maar zorg dat ze niet aanbranden.
    • Voeg de winterpeen toe, in stukjes gesneden. Bak dit ca. 5 minuten.
    • Voeg daarna de bleekselderij toe en pers de teentjes knoflook uit. Bak dit zo’n 3 minuten en roer het goed door.
    • Schenk de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het 10 minuten koken.
    • Snijd de pomodori in 2’en of 4’en.
    • Voeg de uitgelekte linzen toe aan de soep en de pomodori. Laat dit nog 15 minuten zachtjes koken.
    • Snipper een handje korinander op je snijplank.
    • Voeg zout en peper naar smaak toe aan de soep.
    • Serveer de soep met wat verse koriander en schenk een 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon over de soep.

    Eet smakelijk!

    voor 4 personen