Boodschappen:
- 250 g gedroogde rode linzen
- 4 grote winterpenen
- 5 stengels bleekselderij
- 4 pomodori tomaten
- 2 tl ras el hanout
- 1 tl komijn
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1,5 l groentebouillon van 2 bouillonblokjes
- 3 el olijfolie
- handje verse korianderblaadjes
- zout en peper naar smaak
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
- snijplank
- soeppan
- knoflookpers
- sauslepel
Zo maak je het:
- Maak 1,5 l groentebouillon met 2 bouillonblokjes.
- Was de linzen en kook ze in ruim water. Laat dit ca. 5 minuten koken. Giet ze af en houd ze apart.
- Zet de soeppan op het vuur. Verhit 3 el olijfolie.
- Snipper de ui in kleine stukjes. Fruit ze in de olijfolie, maar zorg dat ze niet aanbranden.
- Voeg de winterpeen toe, in stukjes gesneden. Bak dit ca. 5 minuten.
- Voeg daarna de bleekselderij toe en pers de teentjes knoflook uit. Bak dit zo’n 3 minuten en roer het goed door.
- Schenk de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het 10 minuten koken.
- Snijd de pomodori in 2’en of 4’en.
- Voeg de uitgelekte linzen toe aan de soep en de pomodori. Laat dit nog 15 minuten zachtjes koken.
- Snipper een handje korinander op je snijplank.
- Voeg zout en peper naar smaak toe aan de soep.
- Serveer de soep met wat verse koriander en schenk een 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon over de soep.
Eet smakelijk!
voor 4 personen