Boodschappen:
- 1 pak (volkoren) wokmie
- 100 g pindakaas
- 125 g taugé
- 1 prei
- 125 g doperwten(diepvries)
- 3 bosuitjes
- 1 limoen
- 1 teen knolook
- 1 rode peper
- 1 el sesamolie
- 1 el lichte soyasaus (of ongezoet)
- 20 g sesamzaad
- 4 el koriander, vers gesneden
- 2 el olijfolie
- peper en zout naar smaak
- evt. wat kipreepjes
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
- snijplank
- knoflookpers
- wokpan
Zo maak je het:
- Snijd de bosuitjes en de prei in ringen.
- Verwijder de zaadlijsten en zaadjes uit de rode peper. Snijd deze in halve ringen.
- Neem een wokpan en zet deze om middelhoog vuur. Voeg 2 el olijfolie toe.
- Bak de uitgeperste knoflook licht, zorg dat ze niet aanbranden
- Wil je er vlees bij, voeg dan de kipreepjes toe.
- Voeg de preiringen toe.
- Voeg de rode peper toe en dan de wokmie.
- Voeg een beetje water toe, zodat de mei sneller gaar wordt.
- Als de mei beetgaar is, voeg dan de doperwten toe en de soyasaus. Zet het vuur laag.
- Voeg de pindakaas toe en zet het vuur uit. Roer goed door.
- Pers de limoen uit en voeg hiervan 2 eetlepels toe aan het mengsel in de wok.
- Roer het geheel goed door en voeg tenslotte de taugé toe.
- Serveer het gerecht over 4 borden. Garneer de borden met de gesneden bosuitjes, het koriander en wat sesamzaad.
- Schenk tenslotte een 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon over de borden.
Eet smakelijk!
voor 4 personen