Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Mie met sesam en pindasaus

Mie met sesam en pindasaus

    Boodschappen:

    • 1 pak (volkoren) wokmie
    • 100 g pindakaas
    • 125 g taugé
    • 1 prei
    • 125 g doperwten(diepvries)
    • 3 bosuitjes
    • 1 limoen
    • 1 teen knolook
    • 1 rode peper
    • 1 el sesamolie
    • 1 el lichte soyasaus (of ongezoet)
    • 20 g sesamzaad
    • 4 el koriander, vers gesneden
    • 2 el olijfolie
    • peper en zout naar smaak
    • evt. wat kipreepjes
    • 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.

    Verder nodig:

    • snijplank
    • knoflookpers
    • wokpan

    Zo maak je het:

    • Snijd de bosuitjes en de prei in ringen.
    • Verwijder de zaadlijsten en zaadjes uit de rode peper. Snijd deze in halve ringen.
    • Neem een wokpan en zet deze om middelhoog vuur. Voeg 2 el olijfolie toe.
    • Bak de uitgeperste knoflook licht, zorg dat ze niet aanbranden
    • Wil je er vlees bij, voeg dan de kipreepjes toe.
    • Voeg de preiringen toe.
    • Voeg de rode peper toe en dan de wokmie.
    • Voeg een beetje water toe, zodat de mei sneller gaar wordt.
    • Als de mei beetgaar is, voeg dan de doperwten toe en de soyasaus. Zet het vuur laag.
    • Voeg de pindakaas toe en zet het vuur uit. Roer goed door.
    • Pers de limoen uit en voeg hiervan 2 eetlepels toe aan het mengsel in de wok.
    • Roer het geheel goed door en voeg tenslotte de taugé toe.
    • Serveer het gerecht over 4 borden. Garneer de borden met de gesneden bosuitjes, het koriander en wat sesamzaad.
    • Schenk tenslotte een 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon over de borden.

    Eet smakelijk!

    voor 4 personen