Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Mosterdsoep

Mosterdsoep

    Dit heb je nodig:

    • 2 sjalotjes
    • 2 preistengels
    • 2 aardappels
    • 250 g kastanjechampignons
    • 1 l groentebouillon
    • 2 tot 3 el grove mosterd (kies zelf welke mosterd: pittig, scherp, mild)
    • scheut olijfolie
    • handje fijngehakte peterselie
    • peper en zout naar smaak
    • evt. wat (kokos)room en/of geraspte kaas om voor het serveren er door te roeren
    • 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.

    Verder nodig:

    • snijplank
    • staafmixer of blender
    • soeppan
    • vergiet

    Zo maak je de soep:

    • Snijd de preistengels in ringen. Spoel ze af in een vergiet en laat ze uitlekken.
    • Schil de aardappels en snijd deze in stukjes.
    • Maak de champignons schoon en snijd ze grof.
    • Verhit een scheut olijfolie in een soeppan (pan met dikke bodem),
    • Snijd de sjalotjes grof in stukjes.
    • Bak de sjalotjes op laag vuur. Zorg dat ze niet bruin worden.
    • Voeg de preistengels en champignons toe. Blijf goed roeren.
    • Voeg de aardappels toe en roer het geheel nog 5 minuten door.
    • Voeg dan de groentebouillon toe en kruid je soep naar smaak nog met peper en zout.
    • Als de soep kook, zet het vuur dan laag en sudder de soep nog ca. 15 minuten door.
    • Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer of blender.
    • Voeg de mosterd naar smaak toe.
    • Verdeel de soep over 4 tot 5 soepkommen en garneer de soep met de gehakte peterselie.
    • Schenk voor het serveren een halve dessertlepel Lovitran® p.p. over de soep.

    Eet smakelijk!