Dit heb je nodig:
- 2 sjalotjes
- 2 preistengels
- 2 aardappels
- 250 g kastanjechampignons
- 1 l groentebouillon
- 2 tot 3 el grove mosterd (kies zelf welke mosterd: pittig, scherp, mild)
- scheut olijfolie
- handje fijngehakte peterselie
- peper en zout naar smaak
- evt. wat (kokos)room en/of geraspte kaas om voor het serveren er door te roeren
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
- snijplank
- staafmixer of blender
- soeppan
- vergiet
Zo maak je de soep:
- Snijd de preistengels in ringen. Spoel ze af in een vergiet en laat ze uitlekken.
- Schil de aardappels en snijd deze in stukjes.
- Maak de champignons schoon en snijd ze grof.
- Verhit een scheut olijfolie in een soeppan (pan met dikke bodem),
- Snijd de sjalotjes grof in stukjes.
- Bak de sjalotjes op laag vuur. Zorg dat ze niet bruin worden.
- Voeg de preistengels en champignons toe. Blijf goed roeren.
- Voeg de aardappels toe en roer het geheel nog 5 minuten door.
- Voeg dan de groentebouillon toe en kruid je soep naar smaak nog met peper en zout.
- Als de soep kook, zet het vuur dan laag en sudder de soep nog ca. 15 minuten door.
- Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer of blender.
- Voeg de mosterd naar smaak toe.
- Verdeel de soep over 4 tot 5 soepkommen en garneer de soep met de gehakte peterselie.
- Schenk voor het serveren een halve dessertlepel Lovitran® p.p. over de soep.
Eet smakelijk!