Boodschappen:
- 500 gram vegetarisch gehakt
- Mexicaanse wolgroente
- blikje kidneybonen
- 1 zakje geraspte kaas (jong belegen of pittige cheddar)
- 165 gram tortillachips (1 zak)
- 1 zakje kruidenmix chili con carne
- 1 teentje knoflook
- 3 lente uitjes
- kant-en-klare guacemole
- zout en peper naar smaak
- 2 el olijfolie
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
- wokpan
- bakpapier
- bakplaat
- snijplank
Zo maak je het:
- Verhit 2 el olijfolie in een wokpan. Bak het vegetarisch gehakt rul aan. Voeg de Mexicaanse groente toe en laat even sudderen op laag vuur.
- Open het blikje kidneybonen. Spoel ze af onder de kraan en laat ze uitlekken. Voeg ze dan toe in de wokpan en voeg dan het zakje kruidenmix toe. Laat nog even doorsudderen op laag vuur.
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Haal de bakplaat eruit en leg hier een vel bakpapier op.
- Schep de inhoud van de wokpan over op de bakplaat. Voeg als topping een crunch van tortillachips toe en bestrooi het met 3/4 van de inhoud van het zakje geraspte kaas. Schuif het in de oven en bak het in ca 8 minuten goudbruin.
- Snijd de lente-uitjes in ringetjes en maak de guacamole klaar. Maak eventueel wat zure room klaar.
- Haal de bakplaat uit de oven. Strooi de rest van het zakje geraspte kaas erover heen, garneer het geheel met lente uitjes en de guacamole (en evt. zure room).
- Schenk een halve dessertlepel Lovitran® p.p.over de bakplaat en zet de bakplaat op tafel (pas op de hete onderzijde). Eet het lekker samen op!
Eet smakelijk!
voor 4 personen