Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Nazomerse Halloumi salade

Nazomerse Halloumi salade

    Je hebt nodig:

    • 150 g rucola
    • 150 g zongedroogde tomaten (in reepjes)
    • 200 g halloumi (in plakjes)
    • 150 g snijbiet (gesneden)
    • 1 rode ui (in dunne ringen)
    • 100 g olijven (zwarte of groene, ontpit)
    • Scheut balsamicoazijn

    Voor de dressing:

    • 4 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels balsamicoazijn
    • 1 theelepel honing
    • 1 theelepel Dijon-mosterd
    • 1 eetlepel Lovitran® levertraan (voor de gezondheidsvoordelen, optioneel)
    • Zout en peper naar smaak

    Zo maak je de salade

    1. Bereid de groenten en kaas voor: Was de rucola en snijbiet grondig en laat ze uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en snijd de rode ui in dunne ringen.
    2. Snijd de halloumi in dikke repen.
    3. Bereid de dressing: In een kleine kom, meng de olijfolie, balsamicoazijn, honing, Dijon-mosterd en Lovitran® levertraan. Klop goed om de ingrediënten te combineren. Breng op smaak met zout en peper.
    4. Grill de halloumi: Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Gril de repen halloumi aan beide kanten tot ze mooie grillstrepen hebben en warm zijn.
    5. Stel de salade samen: In een grote kom, meng de rucola, gesneden snijbiet, zongedroogde tomaten, rode ui en olijven. Voeg de gegrilde balsamico halloumi toe.
    6. Voeg de dressing toe: Giet de bereide Lovitran levertraan dressing over de salade. Gebruik niet te veel in één keer; voeg naar smaak toe en meng voorzichtig zodat alle ingrediënten gelijkmatig bedekt zijn.
    7. Serveer de salade: Verdeel de salade over vier borden. Serveer direct als een smakelijke en voedzame maaltijd.

    Deze salade zit vol met smaak en gezonde ingrediënten. De Lovitran® zuivere levertraan dressing voegt een gezonde boost toe aan de maaltijd. Geniet ervan!