Dit heb je nodig:
- 75 g hazel- of cashewnoten
- 75 g dadels (ontpit)
- 2 el cacao poeder
- 1 el geraspte kokos
- 2 el sesamzaad, licht geroosterd
- 1 el Lovitran®
Verder nodig:
- keukenmachine of notenhakker
- schaaltje of diep bord
- evt. keukenfolie
Zo maak je ze:
- Hak de noten fijn in een keukenmachine. Voeg dan de ontpitte dadels toe, de cacaopoeder en de eetlepel Lovitran®. Meng het geheel goed door elkaar.
- Verhit een koekenpan, zonder olie. Rooster het sesamzaad licht en laat dit afkoelen.
- Kneed balletjes van het mengsel met een draaibeweging tussen je handen. Zodra het niet meer goed plakt, kun je wat water toevoegen.
- Rol de balletjes door het geroosterde sesamzaad en leg ze op een schaal of diep bord.
- Dek de balletjes evt. met keukenfolie af en laat ze opstijven in de koelkast.
Je kunt de balletjes invriezen. Eet er niet teveel. Dadels bevatten namelijk suiker. Je kunt ze eventueel vervangen door gedroogde abrikozen of vijgen.