Boodschappenlijstje:
Kleine hoeveelheid verse bladspinazie
6 eieren
5 volkorenwraps
bakje kruiden roomkaas
pakje feta
pakje gerookte zalm (ca. 250 gr)
dille (gedroogd of vers gesneden)
sla
komkommer
zout en peper naar smaak
olijfolie
1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
snijplank
koekenpan
diep bord of lage schaal
bord om de wrap te dressen
Bereiding:
Kluts de eieren en klop ze lekker luchtig. Voeg hier zout en peper naar smaak aan toe en voeg de dille toe. Schenk het mengsel in een diep bord of lage schaal.
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan. Haal de wraps uit de verpakking en neem dan 1 wrap en doop deze in het bord of de schaal met het eiermengsel. Keer de wrap om en doop de andere kant in het eiermengsel. Laat kort uitlekken en leg de wrap dan rustig neer in de hete koekenpan.
Bak de wrap aan 1 kant mooi goudgeel en draai de wrap om. Zet het vuur iets lager, zodat het niet snel verbrandt. Haal dan de wrap eruit en leg deze op het bord waar je de wrap kunt snijden en adressen. Stel de wrap voor als een klok en snijdt dan vanaf de onderkant (half 6) tot het midden in. Dress de wrap in ‘4 kwartieren’. Het eerste kwartier met de gerookte zalm, het tweede kwartier met gebrokkelde feta, het derde kwartier smeer je rijkelijk met kruidenkaas en het vierde kwartier vul je met een handje spinaziebladeren.
Vouw nu het derde kwartier over het vierde kwartier. Vouw het geheel naar het eerste kwartier en daarna het tweede kwartier. Leg deze mooie gevouwen wrap nog kort in de koekenpan. Leg twee handjes salade op het bord en wat gesneden komkommer plakjes. Leg dan met een spatel de gevouwen wrap op het bord.
Schenk over de wrap en de salade een halve dessertlepel Lovitran® p.p. en serveer de wraps heet. Ga zo door tot je alle wraps klaar hebt. Je kunt ook variëren met de vulling. Binnenkort laten we je nog een variatie zien.
Eet smakelijk!
Geschikt voor 4 personen