Je hebt nodig voor 12 muffins
- 150 g pancetta of plakjes gerookte ontbijtspek, in repen gesneden
- 8 eieren
- 4 grote el mascarpone
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 lente-uitjes, fijn gesneden
- 16 cherry-tomaatjes of snoep tomaatjes
- 1 rode paprika
- handje spinazie, eerst blancheren
- 2 tl oregano
- vers gemalen zwarte peper naar smaak
- 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon
Verder nodig:
- muffin blik of muffin vormpjes
- garde
- steelpan
- hoge kom
- ovenschaaltje
Zo maak je het:
- Vewarm de oven voor op 180 graden. Doe de mascarpone in een ovenschaaltje en verwarm het kort. Daardoor kun je het straks goed mengen met de eieren en andere ingrediënten
- Verhit wat water in een steelpannetje en voeg daar de spinazie aan toe. Als het water kookt, dan van de kookplaat halen en afgieten. Spinazie fijn snijden.
- Snijd de tomaatjes doormidden, de paprika in reepjes en de pancetta ook, voorzover mogelijk
- Kluts de eieren, voeg de oregano toe met wat vers gemalen zwarte peper. Wij adviseren geen zout toe te voegen, omdat de pancetta al zout is
- Voeg dan de warme mascarpone toe en klop het mengsel luchtig met een garde
- Voeg dan de geraspte kaas, tomaten, paprika en spinazie toe en roer het geheel goed door
- Vet het muffin blik licht in of zet de vormpjes op een bakblik
- Verdeel het ei/groentemengsel over de muffin vormen. Zorg dat de ingrediënten zoveel mogelijk verdeeld zijn.
- Bak het geheel in ca. 15-18 minuten gaar
- Laat de muffins een beetje afkoelen en schenk voor het serveren een 1/2 dessertlepel Lovitran® over ca 3 muffins per persoon
Je kunt de pancetta vervangen door bijvoorbeeld gerookte zalm of broccoli. Of als paasrecept met groene asperges en beenham.
Eet smakelijk!