Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Ontbijtmuffins met pancetta, tomaat en spinazie

Ontbijtmuffins met pancetta, tomaat en spinazie

    Je hebt nodig voor 12 muffins

    • 150 g pancetta of plakjes gerookte ontbijtspek, in repen gesneden
    • 8 eieren
    • 4 grote el mascarpone
    • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
    • 2 lente-uitjes, fijn gesneden
    • 16 cherry-tomaatjes of snoep tomaatjes
    • 1 rode paprika
    • handje spinazie, eerst blancheren
    • 2 tl oregano
    • vers gemalen zwarte peper naar smaak
    • 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon

    Verder nodig:

    • muffin blik of muffin vormpjes
    • garde
    • steelpan
    • hoge kom
    • ovenschaaltje

    Zo maak je het:

    • Vewarm de oven voor op 180 graden. Doe de mascarpone in een ovenschaaltje en verwarm het kort. Daardoor kun je het straks goed mengen met de eieren en andere ingrediënten
    • Verhit wat water in een steelpannetje en voeg daar de spinazie aan toe. Als het water kookt, dan van de kookplaat halen en afgieten. Spinazie fijn snijden.
    • Snijd de tomaatjes doormidden, de paprika in reepjes en de pancetta ook, voorzover mogelijk
    • Kluts de eieren, voeg de oregano toe met wat vers gemalen zwarte peper. Wij adviseren geen zout toe te voegen, omdat de pancetta al zout is
    • Voeg dan de warme mascarpone toe en klop het mengsel luchtig met een garde
    • Voeg dan de geraspte kaas, tomaten, paprika en spinazie toe en roer het geheel goed door
    • Vet het muffin blik licht in of zet de vormpjes op een bakblik
    • Verdeel het ei/groentemengsel over de muffin vormen. Zorg dat de ingrediënten zoveel mogelijk verdeeld zijn.
    • Bak het geheel in ca. 15-18 minuten gaar
    • Laat de muffins een beetje afkoelen en schenk voor het serveren een 1/2 dessertlepel Lovitran® over ca 3 muffins per persoon

    Je kunt de pancetta vervangen door bijvoorbeeld gerookte zalm of broccoli. Of als paasrecept met groene asperges en beenham.

    Eet smakelijk!