Boodschappenlijstje:
1 rode kool
2 cm verse gember
2 groentebouillonblokjes
2 el komijnpoeder
6 el crème fraîche
snufje zout en peper
1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
Soepban
Snijplank
Staafmixer of blender
Bereiding:
Snijd de rode kool in reepjes van ca. 1 vingerbreedte dik.
Breng in een soeppan ca. 1,5 l. water aan de kook en los de bouillonblokjes hierin op.
Schil de gember en rasp het met de fijne rasp.
Als het water kookt voeg je de gember en de rode kool aan de bouillon toe en je laat dit zo’n 15 minuten koken
Voeg daarna het komijnpoeder toe en los 2 eetlepels crème fraîche in de soep op. Roer het goed door.
Pureer de soep met een staafmixer of giet het over in de blender en mix het fijn op de soep-stand.
Verdeel de soep over 4 kommen en schenk een 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p. over de kommen uit.
Voeg in iedere kom een eetlepel crème fraîche en roer hier met een vork door voor een mooi patroon.
Eet smakelijk
Geschikt voor 4 personen