Boodschappenlijstje:
800 g aardappels, kruimig
2 preien, in ringetjes gesneden
2 blikken gemengde bonen a 400 g
1 blik gepelde tomaten a 400 g
2 grote winterpenen
6 braadworsten of vega worsten
2 tl grove mosterd
3 el HP sauce
4 el olijfolie
snufje zout en peper
snufje grof zeezout
1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
Braadslede
Kookpan
Koekepan
Snijplank
Bereiding:
Zet de kookpan met genoeg water op het vuur. Schil de aardappels en snijd ze in gelijkmatige stukjes. Voeg dit in de kookpan toe met wat zout. Als de aardappels 15 minuten gekookt hebben, giet je het water af en doe je de deksel op de pan.
Braad intussen ook in een koekenpan met 1 el olijfolie de worstjes in 10 minuten rondom aan op matig hoog vuur. Laat ze afkoelen op een bord, maar laat de pan op het vuur.
Voeg de helft van de mosterd toe aan de aardappels en stamp ze fijn. Breng de puree op smaak met zout en peper.
Maak de wortels en de preien schoon en snijd ze in stukjes van een vingerdikte breed. Roer ze door het vet van de braadpan en bak ze in 15 minuten tot ze zacht zijn. Roer en regelmatig wat water door. Voeg dan de HP sauce en de gepelde tomaten toe en druk ze maar plat. Roer het goed door elkaar. Giet het vocht van de bonen af en was ze onder stromend water. Als ze uitgelekt zijn, voeg je ook de bonen toe aan het groentemengsel.
Breng het geheel aan de kook en voeg een blikje water toe. Laat het 10 minuten koken en voeg naar smaak peper en zout toe.
Zet de oven op 180 graden en kerf de worstjes in de lengte open. Verdeel de aardappelpuree in vier grote compacte ballen. Leg ze in de braadslede en strijk hier wat olijfolie overheen. Zet ze zo 15 minuten in de oven.
Voeg het groentemengsel over de aardappelknoedels heen en serveer het met een halve dessertlepel Lovitran® p.p. voor het opdienen.
Eet smakelijk
Geschikt voor 4 personen