Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Pasta met kabeljauw en erwtensaus

Pasta met kabeljauw en erwtensaus

    Boodschappenlijstje:

    1 ui
    400 g tuinerwten uit de diepvries
    2 eieren
    220 g groene olijven zonder pit
    140 g zongedroogde tomaten
    1 citroen
    300 g kabeljauwfilet
    120 g Parmezaanse kaas
    300 g Tagliatelle of 3 courgettes tot spaghetti gesneden met spiraalsnijder
    3 el olijfolie
    snufje zout en peper
    snufje grof zeezout
    1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.

    Verder nodig:

    Hoge beker (2)
    Zeef
    Vergiet
    Staafmixer met hakmolen
    Hapjespan
    Snijplank

    Bereiding:

    Snipper de ui en verhit intussen met 2 el olijfolie de hapjespan. Fruit de ui en voeg de tuinerwten toe. Schenk er 400 ml water bij. Kook de erwten op laag vuur in zo’n 6 minuten gaar.

    Rasp intussen de Parmezaanse kaas fijn. Breek de 2 eieren boven een hoge kom en roer ze met een garde door. Voeg dan de geraspte kaas er door.

    Giet de olijven af en doe ze in de hakmolen. Doe dan de zongedroogde tomaten er bi. Halveer de citroen en pers de ene helft uit. Voeg het citroensap bij het mengsel en wat zout en peper en een eetlepel Lovitran. Mix het geheel met de staafmixer tot een smakelijke tapenade.

    Gebruik je tagliatelle? Kook deze dan beetgaar en laat het uitlekken in een vergiet. Gebruik je de courgette spiraal spaghetti? Kook dan water en leg je gesneden spaghetti in een vergiet. Als het water gekookt heeft, schenk je dit over de spaghetti en laat je het in het vergiet uitlekken.

    Voeg nu de erwten met het kookvocht in een hoge beker. Pureer het geheel fijn met de staafmixer. Roer dan met een houten lepel de erwtenmix door een zeef boven de hapjespan. Zorg dat alleen de velletjes overblijven en gooi deze weg. Roer dan de mix met ei en kaas door de saus en breng het geheel op smaak met zout en peper.

    Verhit intussen een koekenpan met 1 el olijfolie en bak de kabeljauw rondom in 5 minuten gaar. Laat het goed bruin worden, want de vis valt zo uit elkaar.

    Schep de pasta uit het vergiet door de saus. en laat het even intrekken.

    Schep dan de pasta met saus op een bord. Verdeel de vis in 4 porties en leg dit bovenop de pasta met saus. Leg op ieder stukje vis een el tapenade. Snijd de rest van de citroen in partjes en verdeel dit over de borden. Sprenkel een halve dessertlepel Lovitran® p.p. over de 4 borden.

    Eet smakelijk

    Geschikt voor 4 personen