Boodschappen:
- 300 g penne
- 150 g spekreepjes mager doorregen
- 200 g gesneden prei
- 1 Chinese kool
- 3 takjes tijm
- 1 citroen
- 1 teentje knoflook
- 100 ml room
- pijnboompitjes
- 150 g geraspte Gran pardano
- peper en zout naar smaak
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
- snijplank
- rasp
- vergiet
- maatbeker/hoge kom
Zo maak je het:
- Zet een pan water op het vuur met een beetje zout. Breng het water aan de kook
- Neem een wokpan en bak de spekreepjes goudbruin.
- Snijd de groene kool in reepjes.
- Pers het teentje knoflook uit en voeg dit aan de spekreepjes toe. Zet het vuur laag.
- Voeg dan ook de schoongewassen prei toe en de reepjes kool.
- Als het water voor de pasta kookt, voeg je de penne toe. Blijf goed doorroeren en laat het ca 15 minuten koken.
- Rasp de citroenschil.
- Als de penne beetgaar is, giet het in het vergiet en spoel met koud water. Laat het goed uitlekken.
- Voeg de room, citroenrasp en de pijnboompitjes aan het mengsel in de wokpan toe. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Serveer een diep bord met penne en voeg hier de saus overheen. Garneer het met de geraspte kaas en een 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon.
Eet smakelijk!
voor 4 personen