Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Penne met citroen en spekjes

Penne met citroen en spekjes

    Boodschappen:

    • 300 g penne
    • 150 g spekreepjes mager doorregen
    • 200 g gesneden prei
    • 1 Chinese kool
    • 3 takjes tijm
    • 1 citroen
    • 1 teentje knoflook
    • 100 ml room
    • pijnboompitjes
    • 150 g geraspte Gran pardano
    • peper en zout naar smaak
    • 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.

    Verder nodig:

    • snijplank
    • rasp
    • vergiet
    • maatbeker/hoge kom

    Zo maak je het:

    • Zet een pan water op het vuur met een beetje zout. Breng het water aan de kook
    • Neem een wokpan en bak de spekreepjes goudbruin.
    • Snijd de groene kool in reepjes.
    • Pers het teentje knoflook uit en voeg dit aan de spekreepjes toe. Zet het vuur laag.
    • Voeg dan ook de schoongewassen prei toe en de reepjes kool.
    • Als het water voor de pasta kookt, voeg je de penne toe. Blijf goed doorroeren en laat het ca 15 minuten koken.
    • Rasp de citroenschil.
    • Als de penne beetgaar is, giet het in het vergiet en spoel met koud water. Laat het goed uitlekken.
    • Voeg de room, citroenrasp en de pijnboompitjes aan het mengsel in de wokpan toe. Voeg naar smaak peper en zout toe.
    • Serveer een diep bord met penne en voeg hier de saus overheen. Garneer het met de geraspte kaas en een 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon.

    Eet smakelijk!

    voor 4 personen