Boodschappen:
- 400 g gerookte zalmfilet in blokjes
- 1 avocado
- 1 komkommer
- 1 stronk broccoli
- 3 bosuitjes
- bosje radijsjes
- krop ijsbergsla
- 200 g edamame boontjes
- 4 tl sesamolie
- 4 el suikervrije sojasaus
- 2 el sesamzaad
- 1 limoen
- zout en peper naar smaak
- 2 el olijfolie
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
- snijplank
- wokpan
- kookpan, vergiet
Zo maak je het:
- Breng in een kookpan 1,5 l. water aan de kook. Zodra het water kookt, voeg dan de broccoli – in roosjes afgesneden – toe. Laat ca. 5 minuten koken en giet dan het water af. Snijd de roosjes broccoli als ze afgekoeld zijn helemaal af. Handmatig of met een keukenmachine.
- Doe 1 el olijfolie in de wokpan. Bak de gerookte zalmfilet heel kort op middelhoog vuur en strooi er 1 el sesamzaad over. Zet het vuur uit en schep de zalm uit de pan in een bakje en voeg hier de sesamolie en sojasaus aan toe. Laat de zalm hierin marineren.
- Snijd de krop ijsbersla door midden. Pak ca 8 grote bladen van de krop. Was ze en laat ze uitlekken. Snijd de rest van de sla in dunne repen
- Snijd de komkommer overdwars en daarna in 2 of 3 gelijke delen. Snijd hele dunne luciferhout dikte reepjes
- Snijd de radijsjes in blokjes en de bosuitjes in ringetjes.
- Halveer de avocado en haal de pit eruit. Snijd de avocado in plakjes. Snijd de limoen in 4 delen en halveer ze dan. Sprenkel 2 halfjes over de avocado om bruin worden tegen te gaan.
- Maak dan in 4 kommetjes een bedje van de 2 grote slabladen per kommetje. Verdeel alle gesneden groenten in 4’en. Rangschik dan de sla, komkommer, radijsjes, edamamebonen, avocado, komkommer en gerookte zalm. Giet de marinade over de zalm.
- Voeg zout en peper naar smaak toe en verdeel de el sesamzaad over de kommetjes.
- Serveer de Poké Bowl met 1/4 limoen om zelf uit te persen en schenk een 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon over de kommetjes.
Eet smakelijk!
voor 4 personen