Je hebt nodig:
- 1 pompoen
- 2 uien
- 400 g kastanjechampignons
- 2 teentjes knoflook
- 200 g feta
- 40 g pompoenpitten
- 4 takjes tijm
- 2 x 2el olijfolie
- zout en peper naar smaak
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p/persoon
Verder nodig:
- ovenschaal
- snijplank
- koekenpan
- soeppan
Zo maak je de soep:
- Verwarm de oven voor op 180º
- Halveer de pompoen en verwijder de pitten met een lepel. Vet de ovenschaal in en leg de helften van de pompoen in de schaal. Snijd de teentjes knoflook overdwars door en leg deze met de takjes tijm in de ovenschaal. Kruid de pompoen met peper en zout en schenk 2 el olijfolie over de pompoen. Zet de schaal ca. 40 minuten in de oven.
- Bak de pompoenpitten in een koekenpan zonder olie. Pas op dat ze niet verbranden. Bewaar de pitten in een schaaltje.
- Snijd de uien in ringen. Voeg deze de laatste 15 minuten bij de pompoen in de oven.
- Snijd de kastanjechampignons in plakjes en bak ze in een koekenpan op middelhoog vuur in 2 el olijfolie.
- Als de pompoen gaar is, haal je de ovenschaal uit de oven. Haal de takjes tijm er uit. Lepel 3/4 van de ovenschaal in een soeppan. Voeg hier 1,2 l water bij en mix het geheel met een staafmixer.
- Proef de soep en voeg zout, peper en kruiden toe naar smaak.
- Voeg dan de kastanjechampignons toe en de rest van de pompoen en de ui. Roer het goed door elkaar.
- Schenk de soep over 4 soepkommen of schaaltjes uit. Verdeel de feta over de soepkommen en verkruimeld dit boven de soep. Top het af met de geroosterde pompoenpitten.
- Schenk tenslotte 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon over de soepschaaltjes.
- Eet smakelijk!