Boodschappen:
- 900 g spinazie
- 2 stengels bleekselderij
- 1 sjalotje
- 1,5 liter groentebouillon van 2 bouillonblokjes
- 2 bosuitjes
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 4 eieren
- 50 g amandelschaafsel
- 2 takjes koriander, fijngehakt
- zout en peper naar smaak
- 2 el olijfolie
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
- snijplank
- steelpan
- knoflookpers
- koekenpan
- keukenmesje
- staafmixer of blender
- kookpan
Zo maak je het:
- Breng in een kookpan 1,5 l. water aan de kook. Voeg 2 bouillonblokjes toe en zet de inhoud of de pan even weg.
- Doe de olijfolie in de soeppan. Fruit het fijngesneden sjalotje op middelhoog vuur. Voeg de teentjes knoflook door en laat het glazig worden (goed roeren).
- Voeg de spinazie toe en stoof het geheel nog 2 minuten tot de spinazie geslonken is. Voeg dan de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Verhit een koekenpan zonder olie. Voeg het amandelschaafsel toe en rooster dit goudbruin. Pas op dat het niet aanbrandt.
- Verwijder de stevige draden uit de bleekselderij en snijd dit grof. Voeg het aan de soep toe.
- Kook in een steelpannetje 4 eieren hard in ca. 10 minuten. Giet het af onder koud stromend water en pel de schalen er af. Laat de eieren afkoelen en snijd ze dan door midden.
- Snijd de koriander fijn.
- Pureer de soep met een staafmixer of blender. Voeg eventueel naar smaak zout en peper toe.
- Serveer de soep in kommen of diepe borden. Garneer de soep met de koriander en geroosterde amandelen, verdeeld over 4 porties.
- Schenk een 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon over de kommetjes.
Eet smakelijk!
voor 4 personen