Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Powersoep van spinazie

Powersoep van spinazie

    Boodschappen:

    • 900 g spinazie
    • 2 stengels bleekselderij
    • 1 sjalotje
    • 1,5 liter groentebouillon van 2 bouillonblokjes
    • 2 bosuitjes
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 4 eieren
    • 50 g amandelschaafsel
    • 2 takjes koriander, fijngehakt
    • zout en peper naar smaak
    • 2 el olijfolie
    • 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.

    Verder nodig:

    • snijplank
    • steelpan
    • knoflookpers
    • koekenpan
    • keukenmesje
    • staafmixer of blender
    • kookpan

    Zo maak je het:

    • Breng in een kookpan 1,5 l. water aan de kook. Voeg 2 bouillonblokjes toe en zet de inhoud of de pan even weg.
    • Doe de olijfolie in de soeppan. Fruit het fijngesneden sjalotje op middelhoog vuur. Voeg de teentjes knoflook door en laat het glazig worden (goed roeren).
    • Voeg de spinazie toe en stoof het geheel nog 2 minuten tot de spinazie geslonken is. Voeg dan de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
    • Verhit een koekenpan zonder olie. Voeg het amandelschaafsel toe en rooster dit goudbruin. Pas op dat het niet aanbrandt.
    • Verwijder de stevige draden uit de bleekselderij en snijd dit grof. Voeg het aan de soep toe.
    • Kook in een steelpannetje 4 eieren hard in ca. 10 minuten. Giet het af onder koud stromend water en pel de schalen er af. Laat de eieren afkoelen en snijd ze dan door midden.
    • Snijd de koriander fijn.
    • Pureer de soep met een staafmixer of blender. Voeg eventueel naar smaak zout en peper toe.
    • Serveer de soep in kommen of diepe borden. Garneer de soep met de koriander en geroosterde amandelen, verdeeld over 4 porties.
    • Schenk een 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon over de kommetjes.

    Eet smakelijk!

    voor 4 personen