Je hebt nodig voor 4 personen:
Voor de salade:
- 200 g quinoa
- 1 komkommer, in blokjes
- 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 kleine rode ui, fijngehakt
- 100 g feta, verkruimeld
- 50 g rucola
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- 2 eetlepels verse munt, fijngehakt
Voor de vinaigrette:
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel honing
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 theelepels dijonmosterd
- 2 eetlepels witte balsamicoazijn
- 2 eetlepels Lovitran® levertraan (1/2 dessertlepel per persoon)
- Zout en peper naar smaak
Zo maak je de salade:
- Quinoa koken:
- Spoel de quinoa onder koud water. Breng in een pan 400 ml water aan de kook, voeg de quinoa toe, en laat het 15 minuten zachtjes koken tot het water is opgenomen. Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Vinaigrette maken:
- Meng in een kom de olijfolie, citroensap, honing, knoflook, dijonmosterd, balsamicoazijn, en Lovitran® levertraan. Klop alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Salade samenstellen:
- Doe de afgekoelde quinoa in een grote slakom. Voeg de komkommer, cherrytomaatjes, rode paprika, rode ui, feta, rucola, peterselie, en munt toe. Meng alles voorzichtig.
- Vinaigrette toevoegen:
- Giet de vinaigrette over de salade en meng goed, zodat alle ingrediënten bedekt zijn.
- Serveren:
- Serveer de quinoasalade direct of bewaar in de koelkast tot het serveren. Het is een heerlijke, voedzame lunch voor warme zomerdagen!
Tip: Deze salade is veelzijdig en kan ook worden aangevuld met gegrilde kip of zalm voor extra eiwitten. Geniet van een gezonde en verfrissende maaltijd!