Boodschappenlijstje:
2 aardappelen
250 g kipfilet
1 courgette
1 prei
1 teentje knoflook
1 rode paprika
1 limoen
1 winterwortel
1 ui
50 g doperwten (diepvries)
Groene of rode currypasta (rode is pittiger)
750 ml groentebouillon
2 tl kerriepoeder
1 tl kurkuma
2 tl geraspte gember
zout en peper naar smaak
1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
snijplank
knoflookpers
vergiet
soeppan
Bereiding:
Snijd de courgette overlangs in vieren en dan in plakjes. Snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes en de schoongemaakte wortel in plakjes. Snijd de prei in ringen, was ze en laat ze uitlekken in een vergiet. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
Neem een soeppan en voeg hier de zonnebloem olie aan toe. Verhit dit op hoog vuur. Draai het vuur iets lager en fruit dan de ui. Pers het teentje knoflook uit en zorg dat het niet aanbrandt. Bestrooi het geheel met kerriepoeder en kurkuma en voeg de prei toe. Laat even sudderen.
Voeg dan de groentebouillon toe en de aardappels. Snijd de kipfilet in reepjes.. Voeg de currypasta en de kokosmelk toe. Rasp de schil van de limoen en een stukje verse gember (gepeld) en voeg dit toe aan de soep. Roer de soep glad.
Doe dan de kip en de paprika bij de soep en laat dit geheel nog zo’n 15 minuten zachtjes koken. Voeg daarna de erwten toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
Maak het gerecht af met een halve dessertlepel Lovitran® p.p. om je dagelijkse hoeveelheid vitaminen en Omega-3 een boost te geven.
Serveer de soep met brood of cassava kroepoek.
Eet smakelijk!
Geschikt voor 4 personen