Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Rijk gevulde omeletwrap met zalm

Rijk gevulde omeletwrap met zalm

    Boodschappenlijstje:

    8 eieren
    200 g gerookte zalm
    handje rucola of verse spinazie
    1 avocado
    1 el citroensap
    half pakje feta
    1 el olijfolie
    vers gemalen peper
    1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.

    Voor de variatie:
    Je kunt ook geitenkaas gebruiken voor de feta. Rooster wat pijnboompitjes en strooi het over het gerecht.

    Verder nodig:

    hoge kom
    koekenpan
    snijplank

    Bereiding:

    Klop de eieren los in een hoge kom. Verhit wat olie in een koekenpan.

    Bak vier dunne omeletten van de geklopte eieren en laat ze afkoelen.

    Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd tot aan de schil dunne repen en haal de reepjes los van de schil met een vork. Snijd een citroen door midden. Leg de avocadoreepjes op een platte schaal en sprenkel er wat citroensap over. Zo blijft het mooi van kleur. Scheur de gerookte zalm in snippers en leg ze verdeeld op de schaal.

    Brokkel dan de feta met je schoongewassen vingers over de schaal. Bestrooi het met wat vers gemalen peper. Verdeel de rucola of verse spinazie over de schaal en schenk tenslotte een 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p. over het mengsel.

    Leg de omeletten open, ieder op een bord. Schep het zalm/feta/rucola mengsel op de omelet. Maak in totaal 4 porties en verdeel ze over de borden.

    Serveer de omeletten zo, of snijd nog een partje citroen erbij en wat rucola of verse spinazie op het bord.

    Eet smakelijk

    Geschikt voor 4 personen