Je hebt nodig:
- 125 g champignons
- 125 g kastanjechampignons
- 100 g cantharellen
- 1 dunne prei in ringen gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 1 bosui
- 800 ml paddenstoelenbouillon van 2 bouillontabletten of uit een glas
- 2 el creme fraîche
- 60 g bloem
- 50 g roomboter
- 1 takje tijm (of 1/2 el gedroogde tijm)
- handje gehakte peterselie of bieslook
- vers gemalen zware peper en zeezout naar smaak
- 1 el cognac
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
- snijplank
- soeppan
- kookpan
- zeef
Zo maak je het:
- Snijd de champignons in plakjes. Scheur de cantharellen in 2 of 3 stukjes.
- Smelt 50 g roomboter in de soeppan op middelhoog vuur.
- Fruit de paddenstoelenmix, prei, bosui en ui. Voeg tot slot de blaadjes tijm van het takje tijm toe.
- Roer ca. 60 g bloem door de bakmix. Nu ontstaat er een wat dikke brei. Verdun dit met de paddenstoelenbouillon en roer het goed door. Breng de soep dan verder aan de kook.
- Als de soep kookt, zeef dan het mengsel boven een andere pan. Houd wat verschillende paddenstoelen over om de soep straks mee te garneren.
- Voeg al roerend de crème fraîche toe en als deze is opgelost, voeg je de achtergehouden paddenstoelen toe. De rest uit de zeef kan weg.
- Kook de soep nog kort door en voeg dan 1 el cognac toe. Roer het nog een keer goed door en kook nog 2 minuten door.
- De soep kan worden opgediend. Garneer de soep met wat vers gehakte peterselie of bieslook.
Eet smakelijk!
Voor 4 personen