Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Romige bospaddenstoelensoep

Romige bospaddenstoelensoep

    Je hebt nodig:

    • 125 g champignons
    • 125 g kastanjechampignons
    • 100 g cantharellen
    • 1 dunne prei in ringen gesneden
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 bosui
    • 800 ml paddenstoelenbouillon van 2 bouillontabletten of uit een glas
    • 2 el creme fraîche
    • 60 g bloem
    • 50 g roomboter
    • 1 takje tijm (of 1/2 el gedroogde tijm)
    • handje gehakte peterselie of bieslook
    • vers gemalen zware peper en zeezout naar smaak
    • 1 el cognac
    • 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.

    Verder nodig:

    • snijplank
    • soeppan
    • kookpan
    • zeef

    Zo maak je het:

    • Snijd de champignons in plakjes. Scheur de cantharellen in 2 of 3 stukjes.
    • Smelt 50 g roomboter in de soeppan op middelhoog vuur.
    • Fruit de paddenstoelenmix, prei, bosui en ui. Voeg tot slot de blaadjes tijm van het takje tijm toe.
    • Roer ca. 60 g bloem door de bakmix. Nu ontstaat er een wat dikke brei. Verdun dit met de paddenstoelenbouillon en roer het goed door. Breng de soep dan verder aan de kook.
    • Als de soep kookt, zeef dan het mengsel boven een andere pan. Houd wat verschillende paddenstoelen over om de soep straks mee te garneren.
    • Voeg al roerend de crème fraîche toe en als deze is opgelost, voeg je de achtergehouden paddenstoelen toe. De rest uit de zeef kan weg.
    • Kook de soep nog kort door en voeg dan 1 el cognac toe. Roer het nog een keer goed door en kook nog 2 minuten door.
    • De soep kan worden opgediend. Garneer de soep met wat vers gehakte peterselie of bieslook.

    Eet smakelijk!

    Voor 4 personen

    Tags: