Boodschappen:
- 1 pompoen of 900 gr pompoen blokjes
- 1 stuk gember (ca. 5 cm)
- 2 uien
- 1,5 l groentebouillon
- 1 stengel prei
- 1 bosui
- 1 teentje knoflook
- 50 g geschaafde amandelen
- 1 tl ras el hanout
- zout en peper naar smaak
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
- snijplank
- vergiet
- soeppan
- knoflookpers
- sauslepel
Zo maak je het:
- Maak 1,5 l groentebouillon met 2 bouillonblokjes.
- Halveer de prei en tijd deze in klein stukken. Was de prei in een vergiet.
- Zet de soeppan op het vuur. Verhit 3 el olijfolie.
- Snipper de ui enin kleine stukjes. Schil de gember en snijd deze in kleine stukjes.
- Fruit de ui, knoflook en gember in de olijfolie, maar zorg dat ze niet aanbranden.
- Voeg de pompoen toe..
- Schenk de groentebouillon in de pan en laat het geheel stoven: ca. 25 minuten.
- Neem een koekenpan en rooster de geschaafde amandel tot er mooie bruine randjes aan zitten. Laat het afkoelen op een bordje of in een schaaltje.
- Voeg een tl. ras el hanoet toe aan de soep en pureer de soep in een blender of met een staafmixer.
- Voeg zout en peper naar smaak toe aan de soep.
- Serveer de soep met een topping van de geschaafde geroosterde amandelen en schenk een 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon over de soep.
Eet smakelijk!
voor 4 personen