Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Romige pompoensoep

Romige pompoensoep

    Boodschappen:

    • 1 pompoen of 900 gr pompoen blokjes
    • 1 stuk gember (ca. 5 cm)
    • 2 uien
    • 1,5 l groentebouillon
    • 1 stengel prei
    • 1 bosui
    • 1 teentje knoflook
    • 50 g geschaafde amandelen
    • 1 tl ras el hanout
    • zout en peper naar smaak
    • 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.

    Verder nodig:

    • snijplank
    • vergiet
    • soeppan
    • knoflookpers
    • sauslepel

    Zo maak je het:

    • Maak 1,5 l groentebouillon met 2 bouillonblokjes.
    • Halveer de prei en tijd deze in klein stukken. Was de prei in een vergiet.
    • Zet de soeppan op het vuur. Verhit 3 el olijfolie.
    • Snipper de ui enin kleine stukjes. Schil de gember en snijd deze in kleine stukjes.
    • Fruit de ui, knoflook en gember in de olijfolie, maar zorg dat ze niet aanbranden.
    • Voeg de pompoen toe..
    • Schenk de groentebouillon in de pan en laat het geheel stoven: ca. 25 minuten.
    • Neem een koekenpan en rooster de geschaafde amandel tot er mooie bruine randjes aan zitten. Laat het afkoelen op een bordje of in een schaaltje.
    • Voeg een tl. ras el hanoet toe aan de soep en pureer de soep in een blender of met een staafmixer.
    • Voeg zout en peper naar smaak toe aan de soep.
    • Serveer de soep met een topping van de geschaafde geroosterde amandelen en schenk een 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon over de soep.

    Eet smakelijk!

    voor 4 personen