Dit heb je nodig:
- 300 g bladspinazie
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 ui, gesnipperd
- 1 liter warme groentenbouillon
- 200 g spek van de Vegetarische Slager
- 100 ml kokosroom
- 2 el olijfolie
- zout en vers gemalen peper naar smaak
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder heb je nodig:
- soeppan
- snijplank
- knoflookpers
- blender of staafmixer
Zo maak je het:
- Verhit de olijfolie in een soeppan. Snijd het spek in reepjes en bak het in het hete vet tot het ‘spek’ goudbruin en knapperig is.
- Schep het uit de pan op een stuk keukenpapier. Laat het uitlekken.
- Bak nu de ui snippers tot deze glazig zijn en voeg dan de uitgeperste knoflook toe. Zet het vuur zacht, want het mag niet aanbrengen (dan krijg je een bitter smaak).
- Voeg dan de courgette toe en roer het 2 tot 3 minuten goed door.
- Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat de soep 5 minuten doorpruttelen.
- Voeg de spinazie toe en roer de soep door totdat de spinazieblaadjes allemaal zijn geslonken.
- Pureer de soep met een staafmixer of blender.
- Voeg de kokosroom toe en roer het geheel goed door.
- Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Serveer de soep met croutons en verdeel de spekjes over de soepkommen. Schenk voor het opdienen een halve dessertlepel Lovitran® per soepkom uit.
Eet lekker!