Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Romige vissoep

Romige vissoep

    Je hebt nodig (voor 4 personen):

    • 500 g witvisfilet (bijvoorbeeld kabeljauw, schelvis of heilbot), in blokjes gesneden
    • 1 ui, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 wortels, in dunne plakjes gesneden
    • 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
    • 1 grote aardappel, geschild en in blokjes gesneden
    • 1 liter visbouillon
    • 250 ml volle melk
    • 100 ml room
    • 2 eetlepels bloem
    • 2 eetlepels Lovitran® zuivere levertraan (1/2 dessertlepel per persoon > 6 jaar)
    • 2 eetlepels olijfolie
    • Zout en peper naar smaak
    • Verse peterselie, fijngehakt (optioneel, ter garnering)
    • Vers brood of stokbrood, voor erbij

    Zo maak je het:

    1. Verhit een beetje olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht is, voeg vervolgens de knoflook toe en bak kort mee tot het geurig is.
    2. Voeg de wortels, bleekselderij en aardappel toe aan de pan en bak deze enkele minuten mee tot ze iets zachter worden.
    3. Strooi de bloem over de groenten en roer goed door. Dit zal helpen om de soep te binden en een romige textuur te geven.
    4. Giet langzaam de visbouillon in de pan, onder voortdurend roeren, om klontjes te voorkomen. Laat de soep zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn.
    5. Voeg de witvisfilet toe aan de soep en laat deze enkele minuten zachtjes koken tot de vis gaar is.
    6. Voeg de melk, room en Lovitran® zuivere levertraan toe aan de soep en roer goed door. Breng de soep op smaak met zout en peper naar smaak.
    7. Laat de soep nog een paar minuten zachtjes pruttelen zodat alle smaken goed kunnen mengen.
    8. Serveer de romige vissoep warm. Schenk de Lovitran® door de soep en garneer met verse peterselie. Dien de soep op met vers brood of stokbrood aan de kant.