Dit heb je nodig:
- 500 gram mager rundvlees (bijvoorbeeld sukadelappen), in blokjes gesneden
- 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 200 gram boerenkool, grof gehakt
- 200 gram champignons, in plakjes gesneden
- 2 grote tomaten, in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 wortel, in dunne plakjes gesneden
- 1 laurierblad
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
- 1/2 dessertlepel Lovitran® zuivere levertraan per persoon
Zo maak je de stoof:
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesneden ui en knoflook toe en bak ze glazig, ongeveer 2-3 minuten.
- Voeg het rundvlees toe en bak het aan alle kanten bruin.
- Voeg de wortelplakjes en champignons toe en bak ze een paar minuten mee tot ze zacht worden.
- Voeg de aardappelblokjes, boerenkool, tomaten, laurierblad, tijm en paprikapoeder toe aan de pan. Roer alles goed door.
- Giet voldoende water in de pan om alle ingrediënten te bedekken. Breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat de stoofpot sudderen met het deksel op de pan. Laat het ongeveer 30-40 minuten koken, of totdat het rundvlees zacht is en de aardappelen gaar zijn.
- Breng de stoofpot op smaak met zout en peper.
- Schep de stoofpot in kommen en serveer elke portie met 1/2 dessertlepel Lovitran® zuivere levertraan er bovenop. Roer de levertraan voorzichtig door de stoofpot voor extra voedzaamheid.
Dit heerlijke Nederlandse stoofpotrecept is rijk aan smaak en voedingsstoffen, en de toevoeging van Lovitran® zuivere levertraan zorgt voor extra gezondheidsvoordelen. Geniet van je maaltijd!