Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Rundvlees stoof

Rundvlees stoof

    Dit heb je nodig:

    • 500 gram mager rundvlees (bijvoorbeeld sukadelappen), in blokjes gesneden
    • 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
    • 200 gram boerenkool, grof gehakt
    • 200 gram champignons, in plakjes gesneden
    • 2 grote tomaten, in blokjes gesneden
    • 1 ui, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 wortel, in dunne plakjes gesneden
    • 1 laurierblad
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • Zout en peper naar smaak
    • Olijfolie
    • 1/2 dessertlepel Lovitran® zuivere levertraan per persoon

    Zo maak je de stoof:

    1. Verhit een scheutje olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur.
    2. Voeg de gesneden ui en knoflook toe en bak ze glazig, ongeveer 2-3 minuten.
    3. Voeg het rundvlees toe en bak het aan alle kanten bruin.
    4. Voeg de wortelplakjes en champignons toe en bak ze een paar minuten mee tot ze zacht worden.
    5. Voeg de aardappelblokjes, boerenkool, tomaten, laurierblad, tijm en paprikapoeder toe aan de pan. Roer alles goed door.
    6. Giet voldoende water in de pan om alle ingrediënten te bedekken. Breng aan de kook.
    7. Zet het vuur laag en laat de stoofpot sudderen met het deksel op de pan. Laat het ongeveer 30-40 minuten koken, of totdat het rundvlees zacht is en de aardappelen gaar zijn.
    8. Breng de stoofpot op smaak met zout en peper.
    9. Schep de stoofpot in kommen en serveer elke portie met 1/2 dessertlepel Lovitran® zuivere levertraan er bovenop. Roer de levertraan voorzichtig door de stoofpot voor extra voedzaamheid.

    Dit heerlijke Nederlandse stoofpotrecept is rijk aan smaak en voedingsstoffen, en de toevoeging van Lovitran® zuivere levertraan zorgt voor extra gezondheidsvoordelen. Geniet van je maaltijd!