Dit heb je nodig:
- 400 g baby spinazie, gewassen
- 3 kipfilets (ca 400 g)
- 10 el granaatappelpitjes
- 2 el geraspte citroenschil
- 3 el olijfolie
- 1 tl witte wijnazijn
- peper en zout naar smaak
- 1/2 dessertlepel Lovitran p.persoon
Verder nodig:
- schaal
- bordje
- rasp
- koekenpan
Zo maak je het:
- Als je geen baby spinazie kunt vinden, gebruik dan gewone gewassen spinazie. Rol de blaadjes op en snijd ze dan in repen.
- Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan.
- Snijd de kipfilets in reepjes. Schenk 1 el olijfolie op een bordje en haal de kipfilet reepjes er doorheen. Kruid de kipfilets met grove zoutkorrels en grof gemalen peperkorrels (naar smaak).
- Bak de reepjes in circa 7 minuten goudbruin.
- Meng 1 el olijfolie met azijn en de citroenrasp in een grote salade schaal.
- Doe de spinazie in de schaal en meng het met de dressing.
- Verdeel de granaatappelpitjes over de salade en voeg dan de kip reepjes toe.
- Schenk een halve dessertlepel Lovitran® over de salade en roer het goed door elkaar.
- Eet smakelijk!
Voor 4 personen