Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Salade met handperen, mozzarella en walnoot

Salade met handperen, mozzarella en walnoot

    Geschikt voor 4 personen

    Dit heb je nodig:

    • zak gewassen spinazie
    • krop frisée salade
    • 2 rijpe handperen
    • 1/4 citroen
    • 1 bol mozzarella
    • 60 g walnoten
    • handje granaatappelpitjes
    • zout en peper
    • 1 dessertlepel Lovitran® p.p.

    Verder nodig:

    • snijplank
    • mes
    • schaal of 4 borden

    Zo maak je de salade:

    • Voeg de zak spinazie toe en scheur de grote blaadjes door midden met je handen. Verwijder de lange steeltjes
    • Snijd de frisée salade in repen en voeg dit bij de spinazie
    • Snijd de handperen door in 4 delen en verwijder het klokhuis, steeltje en kroon. Snijd de peren in de lengte in repen
    • Als je de peren hebt gesneden, sprenkel dan wat citroensap van 1/4 citroen over de peren zodat ze niet verkleuren. Voeg dit bij de sla
    • Scheur de bol mozzarella in kleine delen en voeg dit bij de salade
    • Plet de walnoten met een hakmolentje of in een plastic zakje met een zwaar voorwerp zodat de grote delen wat kleiner worden. Voeg ze bij de salade
    • Mix het geheel met he handen door elkaar. Verdeel de granaatappelpitjes door de salade heen en breng het op smaak met zout en peper.
    • Schenk tenslotte 1 dessertlepel Lovitran® per persoon over de salade en verdeel het dan over de bordjes

    Eet smakelijk!

    TIP:

    • Vervang de mozarella door een andere zachte kaas, zoals bv feta of Port Salut
    • Maak de salade pittiger en meer winters: gebruik Roquefort of Blue stilton als kaas en gebruik stoofpeertjes ipv handperen