Geschikt voor 4 personen
Dit heb je nodig:
- zak gewassen spinazie
- krop frisée salade
- 2 rijpe handperen
- 1/4 citroen
- 1 bol mozzarella
- 60 g walnoten
- handje granaatappelpitjes
- zout en peper
- 1 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
- snijplank
- mes
- schaal of 4 borden
Zo maak je de salade:
- Voeg de zak spinazie toe en scheur de grote blaadjes door midden met je handen. Verwijder de lange steeltjes
- Snijd de frisée salade in repen en voeg dit bij de spinazie
- Snijd de handperen door in 4 delen en verwijder het klokhuis, steeltje en kroon. Snijd de peren in de lengte in repen
- Als je de peren hebt gesneden, sprenkel dan wat citroensap van 1/4 citroen over de peren zodat ze niet verkleuren. Voeg dit bij de sla
- Scheur de bol mozzarella in kleine delen en voeg dit bij de salade
- Plet de walnoten met een hakmolentje of in een plastic zakje met een zwaar voorwerp zodat de grote delen wat kleiner worden. Voeg ze bij de salade
- Mix het geheel met he handen door elkaar. Verdeel de granaatappelpitjes door de salade heen en breng het op smaak met zout en peper.
- Schenk tenslotte 1 dessertlepel Lovitran® per persoon over de salade en verdeel het dan over de bordjes
Eet smakelijk!
TIP:
- Vervang de mozarella door een andere zachte kaas, zoals bv feta of Port Salut
- Maak de salade pittiger en meer winters: gebruik Roquefort of Blue stilton als kaas en gebruik stoofpeertjes ipv handperen