Voor 4 personen
Je hebt nodig:
- 400 g sperziebonen
- 200 g cherrytomaatjes
- 1 rode ui
- krop ijsbergsla
- blikje maïs (uitgelekt)
- 2 blikjes anjovisfilet (uitgelekt)
- 100 g olijven (ontpit)
- 2 el kappertjes
- 6 eieren (in partjes, hardgekookt)
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl dijonmosterd
- 1 el citroensap
- 200 ml olijfolie
- peper en zout naar smaak
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p. (6 jaar en ouder)
Verder nodig:
- snijplank
- pan
- steelpan
- hoge kom
- salade schaal
Zo maak je het:
- Snij de uiteinden van de sperziebonen. Kook de boontjes gaar in ca. 4/5 minuten. Giet ze af en laat de boontjes uitlekken.
- Kook de eieren in 7/8 minuten hard. Pel de schalen en laat ze afkoelen. Snijd dan de eieren in de lengte in 4’en.
- Snijd de cherrytomaatjes doormidden. Snijd de ui in ringen en maak er dan kleine reepjes van.
- Snijd de ijsbergsla grof in repen. Was de sla en laat ‘m uitlekken in een vergiet of in een slacentrifuge. Als de sla droog is, doe je deze in de saladeschaal. Voeg dan de uitgelekte maïs toe.
- Pers de knoflook uit in een hoge kom. Voeg de olijfolie toe met wat zout en peper. Schenk 1 el citroensap erbij en voeg 2 tl dijonmosterd toe. Meng het goed door elkaar. Voeg dan 2 el uitgelekte kappertjes toe.
- Snijd de olijven doormidden. Voeg deze toe aan de kom. Snijd de ansjovis grof en als deze is uitgelekt voeg je deze ook toe aan de salade.
- Als de boontjes zijn afgekoeld, voeg je deze toe aan de salade. Voeg ook de cherrytomaatjes en de ui toe. Meng nu alles goed door elkaar.
- Schenk de dressing uit de kom over de salade en meng alles nog een keer goed. Voeg dan de eieren toe.
- Schenk bij het serveren per persoon 1/2 dl Lovitran® over de salade.
- Lekker met naanbrood of flatbread.
Eet lekker!