Dit heb je nodig:
- 150 g gerookte zalm, in plakjes
- 2 kopjes gemengde groene bladgroenten (spinazie, rucola, waterkers, etc.)
- 1 komkommer, in plakjes
- 1 avocado, in plakjes
- 1 tomaat, in partjes
- 1 bosje radijs, in plakjes
- 1 lente-ui, fijn gesneden
- handje geroosterd sesamzaad
- handje zwart sesamzaad (toko of biologische supermarkt)
Voor de dressing:
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel Lovitran® Zuivere Levertraan
- Sap van 1 citroen
- 1 theelepel Dijon-mosterd
- 1 eetlepel gehakte dille
- Zout en peper naar smaak
Zo maak je het:
- Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kleine kom en roer goed door. Proef en pas indien nodig de smaak aan met zout en peper.
- Verdeel de gemengde groene bladgroenten over twee borden.
- Leg de plakjes gerookte zalm, plakjes komkommer, plakjes avocado, tomaatpartjes, radijsplakjes en gesneden lente-ui over de bladgroenten.
- Druppel de citroen-dille dressing over de salades.
- Garneer de salade met geroosterd sesamzaad en zwart sesamzaad
- Serveer de salade direct en geniet van een gezonde lunch met de toegevoegde gezondheidsvoordelen van Lovitran® zuivere levertraan.
De Lovitran® levertraan voegt een dagelijks benodigde dosis Omega-3-vetzuren, Vitamine A en vitamine D3 toe aan de salade, waardoor het een voedzame en heerlijke keuze is. Eet smakelijk!