Boodschappenlijstje:
1 ui
2 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij, ontdaan van harde draden
1 aubergine
2 paprika’s
300 g kipfilet
50 ga Kalamata olijven
Parmezaanse kaas
2 roma tomaten
1 blikje tomatenpuree
125 gram rozijnen
Italiaanse kruidenmix
1 zakje Orzo (of andere rijst)
scheut olijfolie
1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
hapjespan
kookpan (2,5 l.)
snijplank
Bereiding:
Maak de groenten schoon. Pel en snipper de ui en pers de knoflook uit.
Snijd de bleekselderij in plakjes. Snijd de aubergine, paprika en tomaat in grove stukken. Snijd de olijven in plakjes en snijd de kipfilet in blokjes.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook en bleekselderij op hoge temperatuur in 5 minuten.
Voeg de kipfiletblokjes toe en bak het geheel nog 3 minuten op hoge temperatuur.
Voeg de aubergine en paprika toe en bak dit nog 2 minuten door. Voeg dan de tomatenpuree toe en laat even doorbakken.
Voeg de tomaten, 300 ml water en de Kalamata olijven toe. Voeg ook de rozijnen toe en kruid het geheel met een mix van Italiaanse kruiden (kant-en-klaar, of Oregano, Dragon, Salie, Marjoraan, Rozemarijn, Laurier, Tijm en Bonenkruid). Voeg nog een snufje zout en peper toe en breng het aan de kook.
Laat het geheel 20 minuten zachtjes doorkoken met deksel op de pan. Breng ondertussen in een kookpan 1 liter water aan de kook en kook hierin de Orzo in 11 minuten. Giet de Orzo af en laat het goed uitlekken.
Meng de Orzo door de gestoofde groenten in de hapjespan. Zet het vuur uit en giet een halve dessertlepel Lovitran® p.p. over het mengsel. Bestrooi het geheel voor het serveren met Parmezaanse Kaas.
Eet smakelijk
Geschikt voor 4 personen