Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Stoer ontbijtje

Stoer ontbijtje

    Je hebt nodig voor 2 personen:

    • 4 eieren
    • 1 dessertlepel Lovitran® zuivere levertraan
    • 2 eetlepels melk (of een plantaardige melk naar keuze)
    • 1 eetlepel olijfolie of boter
    • 1 kleine ui, fijngehakt
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 kopje verse spinazie, grof gehakt
    • 1 tomaat, in blokjes gesneden
    • 1/4 kopje geraspte kaas (bijv. cheddar of feta)
    • Zout en peper naar smaak
    • Verse kruiden zoals bieslook of peterselie, fijngehakt, voor garnering

    Zo maak je het:

    1. Eimengsel Voorbereiden:
      • Klop in een kom de eieren los met de melk. Breng het eimengsel op smaak met een snufje zout en peper.
    2. Groenten Voorbereiden:
      • Verhit de olijfolie of boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 2-3 minuten.
      • Voeg de gehakte spinazie toe aan de pan en bak tot de spinazie geslonken is, ongeveer 1-2 minuten.
      • Voeg de blokjes tomaat toe en bak nog een minuut mee. Zet de groenten apart op een bord.
    3. Omelet Bakken:
      • Veeg de pan schoon en verhit opnieuw een beetje olijfolie of boter op middelhoog vuur.
      • Giet het eimengsel in de pan en laat het een beetje stollen. Gebruik een spatel om de randen van de omelet los te maken en kantel de pan zodat ongekookt ei naar de randen kan stromen.
    4. Vulling Toevoegen:
      • Zodra de omelet grotendeels is gestold maar nog een beetje vochtig is in het midden, voeg je de gebakken groenten en de geraspte kaas toe aan één kant van de omelet.
      • Vouw de omelet voorzichtig dubbel zodat de vulling binnenin zit en laat nog een minuut of twee bakken tot de kaas is gesmolten en de omelet volledig gaar is.
    5. Serveren:
      • Schuif de omelet voorzichtig op een bord en garneer met verse kruiden zoals bieslook of peterselie.
      • Schenk 1/2 dessertlepel p.p. (ouder dan 6 jaar) over de omelet voor een lekkere zilte smaak.
      • Serveer direct, eventueel met een sneetje volkorenbrood of een kleine salade erbij.

    Tips:

    • Je kunt variëren met de vulling door bijvoorbeeld champignons, paprika of andere favoriete groenten toe te voegen.
    • Voor een extra luxe ontbijt kun je de omelet serveren met een glas versgeperste sinaasappelsap en een kopje koffie of thee.

    Dit recept biedt een gezonde en smakelijke manier om levertraan op te nemen in een feestelijk ontbijt, perfect om vaders mee te verrassen op hun speciale dag.