Je hebt nodig:
- 450 g gemengde paddenstoelen
- 2 rode uien
- blikje tomatenpuree
- 2 tenen knoflook
- half potje zilveruitjes
- 4 takjes verse bladpeterselie
- olijfolie
- 2 el kappertjes
- 50 ml whisky (optioneel)
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- 2 el dikke yoghurt of plantaardige room
- zout en peper naar smaak
- 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon
Verder nodig:
- knoflookpers
- koekenpan met anti-aanbaklaag
Zo maak je het:
- Maak de paddenstoelen schoon en scheur de grotere paddenstoelen in stukjes
- Pel de rode ui en snijd ze in dunne ringen. Pel de tenen knoflook en pers ze uit met een knoflookpers of snijd ze heel fijn. Pluk en snipper de peterselieblaadjes en snijd de steeltjes fijn
- Zet een grote, droge koekenpan met anti-aanbaklaag met de paddenstoelen en rode ui op hoog vuur, schud de pan om ze uit te spreiden en bak ze 5 minuten terwijl je regelmatig roert (hierdoor komt de nootachtige smaak goed los)
- Sprenkel er 1 eetlepel olijfolie over en doe de knoflook, tomatenpuree, zilveruitjes, peterseliesteeltjes en kappertjes erbij
- Optioneel: Schenk na 3 minuten de whisky in de pan
- Voeg een halve theelepel paprikapoeder, de room of yoghurt en peterselie toe en meng alles goed
- Giet er een scheutje kokend water bij om met het paddenstoelenmengsel een mooie saus te maken en voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe
- Verdeel de stroganoff over de borden, garneer met wat peterselie en een snufje paprikapoeder. Schenk per bord een halve dessertlepel Lovitran® over de Stroganoff
- Geef er rijst en/of een salade bij