Boodschappen:
- 400 g tuinerwten (uit blik of diepvries)
- 750 ml groentebouillon van 2/3 bouillonblokjes
- 4 el crème fraîche
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 5 takjes munt
- 2 el olijfolie
- zout en peper naar smaak
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
- snijplank
- soeppan
- knoflookpers
- sauslepel
Zo maak je het:
- Maak 750 ml groentebouillon met 2 of 3 bouillonblokjes.
- Zet de soeppan op het vuur. Verhit 2 el olijfolie.
- Snipper de ui in kleine stukjes. Fruit ze in de olijfolie, maar zorg dat ze niet aanbranden.
- Voeg kort een uitgeperste teen knoflook toe en daarna de tuinerwten. Roer het ca 3 minuten door.
- Voeg dan de groentebouillon toe en laat het geheel ca 10 minuten koken.
- Snipper de muntblaadjes, houd een stuk of 8/10 blaadjes heel.
- Pureer de soep met een staafmixer of blender. En breng de soep eventueel op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep in een schaaltje en voeg daar een el crème fraîche aan toe.
- Schenk tenslotte voor het serveren een 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon over de soep.
Eet smakelijk!
voor 4 personen