Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Vakantierecept: Bacalhau á bras uit Portugal

Vakantierecept: Bacalhau á bras uit Portugal

    Boodschappenlijstje:

    500 g kabeljauwsnippers (gedroogd) of in reepjes gesneden van verse kabeljauw filets
    1 ui, gesnipperd
    600 g aardappelen, geraspt of 1 pak rösti, als het snel klaar moet zijn
    1 zak boederijchips
    3 teentjes knoflook
    3 eieren
    peterselie
    1 citroen
    zeezout en grofgemalen zwarte peper
    1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
    scheut olijfolie

    Erbij: lekkere groene salade

    Verder nodig:

    grote ovenvaste schaal
    wokpan

    Bereiding:

    Kook de aardappelen tot net voor het kookpunt. Giet ze af en rasp ze fijn. Of gebruik een zak Rösti om tijd te besparen.

    Verhit de olie in de nokpan of grote braadpan. Voeg de gesnipperde ui toe en wacht tot ze glazig zijn. Voeg dan de geperste knoflook toe. Zet het vuur wat lager: de knoflook mag niet bruin worden. Voeg de geraspte aardappelen/rösti toe en zet het vuur weer iets hoger. Roer goed door, zodat de olie overal komt.

    Meng in hoge kom de eieren los en voeg een handje gehakte peterselie, wat citroensap, zeezout en peper toe. Voeg de kabeljauwsnippers toe bij de aardappels in de wokpan.

    Vet een vuurvaste ovenschaal in en als de aardappels lekker glazig en goudglanzend zijn, schud de pan dan in de ovenschaal leeg. Voeg het eimengsel toe en zet de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven. Houd de temperatuur matig (160-180 graden). Maak de groene salade gereed.

    Haal de schaal uit de oven en schud nog een handje gehakte peterselie over de schotel uit. Verdeel twee handjes boerderijchips over de schotel en schenk een dessertlepel Lovitran® p.p. over de schotel. Je kunt nog wat in ringetjes gesneden olijven toevoegen.

    Schep het gerecht op platte borden, gegarneerd met de groene salade.

    desfrute de sua refeição! Eet smakelijk!

    Geschikt voor 4 personen