Dit heb je nodig:
- 2 dunne prei, in ringetjes gesneden
- 200 g bospeen, schoongeschraap
- 200 g peultjes, schoongemaakt en van draden ontdaan
- 1 blikjwitte bonen
- 4 dl gezeefde tomaten
- 1 groentebouillon blokje
- 300 g zalmfilet
- 200 g gekookte mosselen
- 200 g Hollandse garnalen
- handje Provençaalse kruiden
- peper en zout naar smaak
- 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon
Verder nodig:
- snijplank
- soeppan
Zo maak je het:
- Maak de groenten schoon. Halveer de peultjes en snijd de wortels in plakjes
- Laat het blik bonen uitlekken
- Zet de soeppan op het vuur. Voeg de gezeefde tomaten toe aan de pan en verdun het met 3 dl water. Voeg het bouillonblokje toe en breng het aan de kook
- Zodra het kookt voeg je de groenten toe. Laat dit nog ca. 8 minuten meekoken
- Snijd de zalmfilet in stukjes. Bestrooi ze met peper en zout. Spel de garnalen en mosselen af onder koud stromend water
- Voeg de vis toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken op zacht vuur
- Breng de soep op smaak met het handje Provençaalse kruiden, peper en zout
- Schenk voor het serveren 1/2 dessertlepel Lovitran® per soepkom/bord voor een nog lekkerdere zilte smaak
Eet smakelijk!
Recept voor 4 personen