Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Vakantierecept: Franse vissoep met Hollandse twist

Vakantierecept: Franse vissoep met Hollandse twist

    Dit heb je nodig:

    • 2 dunne prei, in ringetjes gesneden
    • 200 g bospeen, schoongeschraap
    • 200 g peultjes, schoongemaakt en van draden ontdaan
    • 1 blikjwitte bonen
    • 4 dl gezeefde tomaten
    • 1 groentebouillon blokje
    • 300 g zalmfilet
    • 200 g gekookte mosselen
    • 200 g Hollandse garnalen
    • handje Provençaalse kruiden
    • peper en zout naar smaak
    • 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon

    Verder nodig:

    • snijplank
    • soeppan

    Zo maak je het:

    • Maak de groenten schoon. Halveer de peultjes en snijd de wortels in plakjes
    • Laat het blik bonen uitlekken
    • Zet de soeppan op het vuur. Voeg de gezeefde tomaten toe aan de pan en verdun het met 3 dl water. Voeg het bouillonblokje toe en breng het aan de kook
    • Zodra het kookt voeg je de groenten toe. Laat dit nog ca. 8 minuten meekoken
    • Snijd de zalmfilet in stukjes. Bestrooi ze met peper en zout. Spel de garnalen en mosselen af onder koud stromend water
    • Voeg de vis toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken op zacht vuur
    • Breng de soep op smaak met het handje Provençaalse kruiden, peper en zout
    • Schenk voor het serveren 1/2 dessertlepel Lovitran® per soepkom/bord voor een nog lekkerdere zilte smaak

    Eet smakelijk!

    Recept voor 4 personen